E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο νεος «βασιλιας» του τενις ειναι... Βρετανος!!!

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ο Αντι Μάρεϊ είναι ο «βασιλιάς» των Ολυμπιακών Αγώνων, κατακτώντας μέσα στο «σπίτι» του, το χρυσό μετάλλιο στο τένις, νικώντας με... άνεση τον Φέντερερ με 3-0 σετ.

Λένε ότι η… εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Στην περίπτωση του Αντι Μάρεϊ η εκδίκηση ήρθε… 28 μέρες μετά. Τόσο ήταν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον τελικό του Γουίμπλεντον, όταν ο Βρετανός ηττήθηκε μέσα στο σπίτι του από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες όμως που και πάλι διεξάγονταν μέσα στο… σπίτι του δεν είχε σκοπό να φύγει ξανά με σκυμμένο το κεφάλι.

Δεν φανταζόταν, βέβαια, ούτε πως η επικράτησή του θα έρθει τόσο εύκολα. Οποιος παρακολούθησε πριν λίγες ημέρες την τιτανομαχία Φέντερερ - Ντελ Πότρο και είδε την αγωνιώδη προσπάθεια του Ελβετού να φτάσει στον τελικό για να κατακτήσει το μόνο τρόπαιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο τένις, θα περίμενε πως ο σημερινός (5/08) αγώνας θα ήταν μάχη μέχρις εσχάτων.

Ε, λοιπόν, καμία σχέση.

Ο Μάρεϊ νίκησε κατά κράτος τον Ελβετό με 3-0 σετ και πανηγύρισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε μια αναμέτρηση που διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο τένις μετά από έναν αιώνα (1908). Ο Βρετανός, που είχε ξεσπάσει σε δάκρυα, 28 ημέρες πριν, καθώς η ήττα του από τον Φέντερερ του στέρησε τη δυνατότητα να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας του, πετούσε σήμερα στο Γουίμπλεντον και πήρε «αέρα» το πρώτο σετ κάνοντας δύο φορές break στο σερβίς του Φέντερερ.

Πέρασε σχεδόν μία ώρα μέχρις ότου ο επτά φορές νικητής του Γουίμπλεντον, Ελβετός τενίστας κερδίσει κάποιο game. Ο Μάρεϊ επικράτησε και στο δεύτερο σετ για να φτάσει άνετα στο τρίτο και να πάρει μια καθαρή νίκη (3-0 σετ) και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε έναν αγώνα που δεν αισθάνθηκε την παραμικρή αντίσταση από τον αντίπαλό του.
Ο Μάρεϊ που μέχρι τώρα είχε χάσει και στις πέντε αναμετρήσεις του κόντρα στον Φέντερερ σε αγώνες Grand Slam (παρόλο που οι συνολικές μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι ισόπαλες 8-8), πήρε την πιο «γλυκιά» εκδίκηση, που μάλιστα συνοδεύτηκε από ένα χρυσό μετάλλιο.

Μόλις τελείωσε ο αγώνας, ο Μάρεϊ μέσα σε αποθέωση από τους Βρετανούς φιλάθλους, έτρεξε να αγκαλιάσει τους φίλους του και την οικογένειά του, με τις σκηνές να θυμίζουν την εκπληκτική νίκη του Pat Cash το 1987.

Ο Μάρεϊ θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μικτό διπλό τελικό του τένις με παρτενέρ τη Λάουρα Ρόμπσον.

Τα σετ: 2-6, 1-6, 4-6

http://www.onsports.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger