E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νευρικο κλονισμο επικαλειται για το φονο η «γυναικα αραχνη» της Κινας

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

H Γκου Καϊλάι απέδωσε τη δολοφονία σε νευρικό κλονισμό που υπέστη όταν απειλήθηκε ο γιος της   (Φωτογραφία:  Reuters )


Την ενοχή της για τη δολοφονία του Βρετανού Νιλ Χέιγουντ, μέρος του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου στην Κίνα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, παραδέχτηκε και ανοικτά η Γκου Καϊλάι την Παρασκευή, μία ημέρα μετά την μόλις επτάωρη δίκη της στην οποία δεν είχε αντικρούσει το κατηγορητήριο. Παράλληλα, οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνταν ότι συγκάλυψαν την υπόθεση παραδέχθηκαν επίσης την ενοχή τους.

Η Γκου Καϊλάι, σύζυγος του κάποτε πανίσχυρου πολιτικού Μπο Σιλάι, απέδωσε την πράξη της σε νευρικό κλονισμό που υπέστη μετά τις απειλές σε βάρος του γιου της. 

Σύμφωνα με τα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφερε μάλιστα πως «θα αποδεχθεί και θα αντιμετωπίσει με ηρεμία οποιαδήποτε ποινή» της επιβληθεί.

Την Παρασκευή, τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνταν πως είχαν συγκαλύψει την υπόθεση κρύβοντας στοιχεία που αποδείκνυαν την εμπλοκή της Γκου αποδέχθηκαν επίσης την ενοχή τους.

Η Γκου είχε κατηγορηθεί ότι είχε δηλητηριάσει τον Χέιγουντ, επιχειρηματία που συνεργαζόταν με τον σύζυγό της και πρώην ηγέτη του ΚΚΚ στη μεγαλούπολη Τσονγκτσίνγκ, τον περασμένο Νοέμβριο. Ο θάνατός του είχε αποδοθεί αρχικά σε καρδιακή προσβολή εξαιτίας κατάχρησης οινοπνευματωδών -όμως, τέσσερις μήνες αργότερα το δεξί χέρι του Μπο Σιλάι, ο αστυνομικός διευθυντής Γουάνγκ Λιτζούν, κατέφυγε στο αμερικανικό προξενείο και κατήγγειλε φόνο και συγκάλυψη.
in.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger