E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το μυστηριο της «πυρηνοκινητης» Κινεζας κολυμβητριας

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ίσως το μεγαλύτερο «σουρωτήρι» ταλέντων από όλο τον κόσμο. 


Μόνο οι καλύτεροι των καλυτέρων καταφέρνουν να ανέβουν στο βάθρο... ή οι πιο πονηροί. Ο λόγος για τους ντοπαρισμένους αθλητές που ξεπετάγονται σαν «μανιτάρια» σε κάθε διοργάνωση. Όπως η 16χρονη Ye Shiwen που κέρδισε με τόσο εντυπωσιακό τρόπο την κούρσα των 400 μέτρων και πήρε το χρυσό μετάλλιο. 
Ποια είναι η Ye Shiwen;
Γεννημένη το 1996, στην πόλη Hangzhou της Ανατολικής Κίνας, η νεαρή ξεκίνησε το κολύμπι στα 7 της χρόνια, γιατί η δασκάλα της στο δημοτικό παρατήρησε ότι είχε μεγάλα χέρια και πόδια. Οι υψηλές της επιδόσεις την έκαναν να θεωρηθεί υποψήφια για πρωταθλητισμό και έτσι έφυγε από το σπίτι για να ζήσει σε μια κατασκήνωση μαζί με άλλα παιδιά θαύματα που ήταν πιθανοί Ολυμπιονίκες. Επιλέχθηκε στα 12 της για την Εθνική Ομάδα της Κίνας.
Αυτή τη χρονιά έχει ήδη κερδίσει τους Ασιατικούς Αγώνες στην Σανγκάι στα 200 και 400 μέτρα, 
Η καθημερινή της προπόνηση είναι πολύωρη και ξεκινάει τα χαράματα. Έχει μόνο μια ημέρα ξεκούρασης. Τις ημέρες της ξεκούρασης της, διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα και βλέπει τηλεόραση.
Αυτή η νεαρή Κινέζα, έχει διχάσει τον κόσμο, μιας και η «κούρσα» της στους ημιτελικούς, έχει αφήσει τους ειδικούς και φαν της με το στόμα ανοιχτό. Με το που τελείωσε η κούρσα και η δεκαεξάχρονη κέρδισε το μετάλλιο «άνοιξαν» και οι ασκοί του Αιόλου.
Όχι μόνο η νεαρή Ye Shiwen έσπασε το προσωπικό της ρεκόρ για πέντε δευτερόλεπτα, αλλά και το Ολυμπιακό για 1 δευτερόλεπτο, κάνοντας μια φρενήρη διαδρομή, ειδικά στα τελευταία πενήντα μέτρα, τόσο γρήγορα, που η ταχύτητα της ξεπερνάει και τον αντίστοιχο άνδρα που κέρδισε τον αγώνα τον Ryan Lochte. Το περίεργο είναι ότι εξ αρχής ήταν 1.6 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από όλες τις συναθλήτριες της, και μάλιστα «χαλάρωσε» την ταχύτητα της στα τελευταία μέτρα. 
Η εφημερίδα the Guardian που μας συνηθίζει σε αναταράξεις, ξεκίνησε το «σούσουρο» με την Κινέζα κολυμβήτρια καθώς πήρε συνέντευξη από έναν από τους πιο αξιοσέβαστους και παλιούς προπονητές κολύμβησης, ο οποίος ευθέως είπε ότι πιθανότατα η επίδοση της αθλήτριας να οφείλεται σε χρήση παράνομων ουσιών.

Ο διεθνής οργανισμός ΙΟC την στηρίζει, οι επιτροπές anti-dopping λένε ότι δεν την υποψιάζονται, αλλά αυτοί που ξέρουν βρίσκουν την κουρσα αυτή πραγματικά απίστευτη.

Καθώς δείγματα από ούρα αθλητών κρατούνται για 8 χρόνια, κατά πολλούς η Κινέζα και ο συναθλητής της στην ανδρική κατηγορία που επίσης πήρε το χρυσό, πιθανώς να φανούν ένοχοι σε λίγα χρόνια όταν θα καταφέρουν οι επιστήμονες να προλάβουν τις παράνομες εταιρείες παρασκευασμάτων.

http://www.protothema.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger