E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μια μοτοσυκλετα - κοσμημα με ειδικη αποστολη

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012


Ο Akrapovič έχει γίνει γνωστός από την κατασκευή των διάσημων όσο και δημοφιλών εξατμίσεων για μοτοσυκλέτες κάθε είδους. Η ειδικότητα και ο χαρακτηρισμός τους είναι ότι απευθύνονται και ενισχύουν τη σπορ χρήση των μοτοσυκλετών που τις φορούν. 


Στις εξατμίσεις ή στα τελικά τους, η χρήση carbon και τιτανίου πέρα από το λειτουργικό ρόλο του χαμηλού βάρους δίνουν και ιδιαίτερο «ειδικό» βάρος όταν μιλάμε για την πολύ σημαντική αισθητική παράμετρο. 



Αφού κατάκτησε τον κόσμο των εξατμίσεων, ο διάσημος σλοβένος μηχανικός αποφάσισε να εισέλθει και στη σκηνή των custom μοτοσυκλετών, με το σχεδιασμό και την κατασκευή ανάλογων δημιουργιών. 



Ο σκοπός είναι να βοηθήσει την εμπορική προώθηση μιας νέας γενιάς τελικών εξατμίσεων για cruiser που σχεδίασε και η Akrapovič Morsus είναι η καλύτερη πρέσβειρα γι' αυτό.





Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εκκεντρική Dreamachine Motorcycles και χρησιμοποιεί κινητήρα της S&S των 113 κυβικών ιντσών, ή πιο απλά 1.852 κ.εκ. Η απόδοση του V2 δεν ξεπερνά τους 140 ίππους, παρότι φορά «ολόκληρη» εξάτμιση από την Akrapovič.



Η αρχική μετάδοση γίνεται με ιμάντες ενώ η τελική με αλυσίδα, το κιβώτιο έχει 6 σχέσεις και οι δίσκοι δείχνουν μικροί σε διάμετρο χωρίς να είναι, απλά «χάνονται» στους τροχούς των 26 ιντσών που φορά.




Κόντρα στο κατεστημένο των cruiser, η Morsus φορά σύγχρονο ανεστραμμένο πιρούνι της Showa ενώ ανάλογης ποιότητας είναι και το αμορτισέρ της Fox στο πίσω μέρος



Η σχεδίαση με τις λεπτές αλλά ισχυρές γραμμές της συνδυάζεται άριστα με την φαλτσοκομένη εξάτμιση που περνά κάτω από το ιδιαίτερα χαμηλό πλαίσιο. Σε ρόλο βιτρίνας πολυτελείας, η Morsus ουσιαστικά εκθέτει τη γραμμή του νέου τύπου εξάτμισης που απευθύνεται στην αγορά των Harley-Davidson και των συναφών cruiser των ΗΠΑ. .





Το πρώτο δύσκολο στοίχημα που είχε να κερδίσει ο Igor Akrapovič ήταν όταν υποχρεώθηκε να αλλάξει το αρχικό όνομα των εξατμίσεών του (Scorpion) αφού τις είχε φέρει στην κορυφή της αγοράς. Με πίστη στις ικανότητές του και στη δυναμική των εξατμίσεών του, έφτασε ξανά στην κορυφή, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν. Αυτή τη φορά όμως χρησιμοποίησε το μοναδικό όνομα που δεν θα μπορούσε να έχει κατοχυρώσει άλλος: το επώνυμό του.



Τώρα το στοίχημα είναι να κάνει τους σκληροπυρηνικούς αμερικάνους Χαρλεάδες και το κατά πόσο θα πειστούν να βάλουν στις μοτοσυκλέτες τους εξάτμιση προερχόμενη από την Ανατολική Ευρώπη. 



Με το πείσμα που τον διακρίνει δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πετύχει το στόχο του. Άλλωστε το δημιούργημά του είναι ακριβώς στο στιλ που «μιλά» στο αμερικανικό κοινό των custom μοτοσυκλετών. 



Μερικά από τα στοιχεία του έχουν κάποιες δόσεις υπερβολής, όπως οι καθρέπτες ή το προστατευτικό των ιμάντων, ακόμη και η υπερβολικά στενή της γραμμή σε ορισμένα σημεία. Οι γεμάτοι τροχοί έρχονται να δημιουργήσουν συνειρμούς με την αέρινη όσο και εκρηκτική κίνηση των αγωνιστικών ποδηλάτων πίστας. 





Ένα πραγματικό έργο τέχνης φιλοτεχνημένο περίτεχνα στα όρια της τεχνολογίας, του ακραίου και του ποθητού, παντρεύει το σύγχρονο με το κλασικό design και καταφέρνει να γίνει μοναδική. Άρα να τραβήξει την προσοχή του κόσμου πράγμα που σημαίνει ότι πέτυχε τον σκοπό της ύπαρξής της. 



Δεν είναι να ταξιδέψει κανείς για πολύ με τη Morsus. Ούτε τα αποθέματα καυσίμου μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο με τα 3,5 λίτρα του ρεζερβουάρ, ούτε και το φάρδος της σέλας που υποχρεώνει τον οδηγό να αποφεύγει τις λακκούβες. 





«Αποδίδει» καλύτερα όσο είναι σταματημένη, όσο γίνεται προϊόν θαυμασμού και σπουδής της κάθε της λεπτομέρειας. Οι τροχοί των 26 ιντσών, η εκτεταμένη χρήση τιτανίου η δημιουργία κάθε βίδας μία προς μία αποκλειστικά για την Morsus, την κατατάσσουν τελικά πιο κοντά στα κοσμήματα παρά στις μοτοσυκλέτες.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger