E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ορκιστηκε η Νεα Βουλη - Τα παρατραγουδα..

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012


- Δε φίλησε το σταυρό ο Αλέξης Τσίπρας, δια χειραψίας χαιρέτισε τον Αρχιεπίσκοπο η Αλέκα Παπαρήγα

- Το πρώτο... απρόοπτο: έσπασε το τακούνι της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου!
- Περαστικά στον πρωθυπουργό ευχήθηκε ο Γιάννης Τραγάκης, που προεδρεύει της διαδικασίας
- Ευχές για τη γέννηση του δεύτερου γιου του δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας
- Απών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες
- Αύριο εκλέγεται το προεδρείο 
- Από βδομάδα οι προγραμματικές δηλώσεις 



Η θέση του πρωθυπουργού κενή. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν απουσιάσει από την ορκωμοσία της Βουλής γιατί βρίσκεται στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρίσκεται σπίτι του, σε... καραντίνα από τους γιατρούς, που δεν τον αφήνουν να πιέζεται μετά την επέμβαση στο δεξί του μάτι. 
Εκτός από τον πρωθυπουργό, απουσιάσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που ο κ. Βενιζέλος, βρίσκεται στις Βρυξέλλες!



Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:15, με τον Γιάννη Τραγάκη, που ως α' αντιπρόεδρος της Βουλής θα προεδρεύσει της διαδικασίας, να εύχεται περαστικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια να καλεί τους νεότερους βουλευτές των τεσσάρων πρώτων κομμάτων για χρέη γραμματέων



Οι νεότεροι βουλευτές της νέας Βουλής είναι: 
Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη Νέα Δημοκρατία 
Ειρήνη Ελένη Αγαθοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ 
Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ 
Μίκα Ιατρίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες


Καθυστερημένος έφτασε τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. 
Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι εικόνες που βλέπουμε σε κάθε ορκωμοσία της Βουλής. 



Εκείνο που φάνηκε περισσότερο αυτή τη φορά ήταν οι βουλευτές που δε σήκωσαν το χέρι τους για να ορκιστούν. Η δύναμη των αριστερών κομμάτων έχει αυξηθεί πια...



Όταν ο Γιάννης Τραγάκης είπε στους βουλευτές πως πρέπει να πάνε να υπογράψουν τα πρακτικά της Βουλής ώστε να λυθεί η συνεδρίαση και ρώτησε: "δέχεστε να λυθεί η συνεδρίαση;", οι βουλευτές σηκώθηκαν... τρέχοντας! 
Θα επιστρέψουν στα έδρανα στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής για την εκλογή του προεδρείου.



Ο πρώην κι ο... (μεθ) επόμενος! "Να σου ζήσει" είπε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη γέννηση του δεύτερου γιου του


Ο Ηλίας Κασιδιάρης μπαίνει στη ΒουλήΤα... πρωτάκια, αλλιώς εκείνοι που εκλέγονται για πρώτη φορά, έφτασαν πρώτοι και πολύ νωρίς στη Βουλή. Όσο και να το κάνει κανείς, το άγχος δε λείπει ποτέ. 



Το πρώτο απρόοπτο συνέβη στην Ελένη Ζαρούλια, βουλευτή της Χρυσής Αυγής και σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Καθώς κατευθυνόταν στη Βουλή, η κα Ζαρούλια είχε ένα ατυχηματάκι: της έσπασε το τακούνι της! Φυσικά, το σκηνικό δεν έμεινε ασχολιάστο από τους δημοσιογράφους: "Μάτι, μάτι;" τη ρώτησαν. Και εκείνη απάντησε: "Μάτι..." κάνοντας και μια χαρακτηριστική χειρονομία!



Πάει το τακούνι! (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)


Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μπαίνει στη Βουλή


Άφησε λίγο το νεογέννητο και πήγε να ορκιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πια


Ο "Καραϊσκάκης" της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης





Ο αέρας χαλάει το πλάνο αλλά, ναι, είναι η Ντόρα ΜπακογιάννηΤης συνεδρίασης θα προεδρεύει ο Γιάννης Τραγάκης, α' αντιπρόεδρος της Βουλής. Ήταν εκείνος που υποδέχτηκε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.



Ο Αρχιεπίσκοπος φτάνει στη Βουλή


Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη


Ο νυν πρωθυπουργός μπορεί να μην είναι εκεί, αλλά είναι ο προηγούμενος! Ο Γιάννης Τραγάκης υποδέχεται τον Παναγιώτη Πικραμμένο


Ο Μάκης Βορίδης και η σύζυγός του


Ο Πάνος ΚαμμένοςΓια πρώτη φορά, η ορκωμοσία της νέας Βουλής θα γίνει χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού. Αναγκαστικά, βέβαια, αφού οι γιατροί δεν επιτρέπουν στον Αντώνη Σαμαρά να πάει στη Βουλή. Η επέμβαση στο μάτι του ήταν δύσκολη και απαιτεί από τον πρωθυπουργό να είναι κλινήρης και να μην πιέζεται.



Ο Γιάννης Μιχελάκης συν γυναιξί και τέκνοις


ΩΡΑ 10:43 Η Αλέκα Παπαρήγα φτάνει στη Βουλή


ΩΡΑ 10:41 Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς


ΩΡΑ 10:40 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας με την οικογένειά τουΠρογραμματικές και προεδρείο με... δόσεις



Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να απουσιάσει από το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων. Βάσει Συντάγματος, ο πρωθυπουργός πρέπει να ανοίξει και να κλείσει τη συζήτηση. Επίσης, η έναρξη των προγραμματικών πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο έως την Πέμπτη 5 Ιουλίου.



Η διαδικασία, που θα κορυφωθεί με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πιθανότητα θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Ιουλίου.



Αύριο θα γίνουν και οι διεργασίες για την εκλογή του νέου προεδρείου. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάτι που (λέγεται πως) έχει προκαλέσει την ενόχληση του Βύρωνα Πολύδωρα, πρόεδρο της Βουλής των... δυο ημερών μετά τις εκλογές του Μαΐου.



Την Παρασκευή το απόγευμα θα γίνει μυστική ψηφοφορία για την εκλογή επτά αντιπροέδρων, τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων. Οι τρεις πρώτοι αντιπρόεδροι προέρχονται από το πρώτο σε δύναμη κόμμα (ΝΔ) και οι υπόλοιποι τέσσερις προέρχονται από τα επόμενα σε δύναμη κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή).


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger