E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Ελληνας που «επνιξε» τον Ντι Καπριο στον Τιτανικο

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012


Δύομιση περίπου ώρες χρειάστηκε για να βυθιστεί ο Τιτανικός στον Ατλαντικό τη μοιραία νύχτα της 14ης Απριλίου του 1912. Για τον ελληνικής καταγωγής γραφίστα Νίκο Καλοτεράκη χρειάστηκε 5 ολόκληρους μήνες να τον «βυθίσει» ξανά εν έτει 2012.
Πρόκειται για τον Κρητικό απο το Σίδνεϋ της Αυστραλίας τον οποίο επέλεξε ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον να απεικονίσει καρέ-καρέ τη βύθιση του υπερωκεάνιου, η οποία φιλοξενήθηκε στο περιοδικό National Geographic με αφορμή τα 100 χρόνια απο το ναυάγιο.
Ο Καλοτεράκης μαζί με δύο συνεργάτες του εργάστηκαν για 150 ημέρες, πάνω απο 15 ώρες ημερησίως προκειμένου να φέρουν εις πέρας την απεικόνιση της στιγμής του ναυαγίου.
Όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, αυτό που τον «παίδεψε» περισσότερο απ' όλα ήταν το πως να φέρει στο φως κάτι που βυθιζόταν στο απόλυτο σκοτάδι που επικρατεί στο βάθος του Ατλαντικού. «Στόχος μου ήταν να δείξω στο χαρτί σωστά τι κάνουν το φως και το νερό όταν μπαίνουν σε ένα πλοίο που κόβεται και βουλιάζει.» δήλωσε.
Τα τρισδιάστατα σχέδια του Καλοτεράκη, θα γίνουν επίσης και η βάση για ένα ντοκιμαντερ 3D animation με περισσότερες πληροφορίες για το δναυάγιο του διάσημου υπρωκεάνειου.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger