E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εννια ζευγαρια απολιθωθηκαν την ωρα που εκαναν... σεξ!

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012



Αυτή η στιγμή να κρατήσει για πάντα θα εύχονταν τα εννιά ζευγάρια χελώνων που έκαναν σεξ 47 εκ. χρόνια πριν. Και η ευχή τους έγινε πραγματικότητα αφού απολιθώθηκαν ακριβώς εκείνη τη στιγμή! Οι παλαιοντολόγοι που ανακάλυψαν το συγκεκριμένο απολίθωμα κάνουν λόγο για τον αρχαιότερο... οργασμό στον κόσμο!
Το απολίθωμα αυτό εντοπίστηκε στην περιοχή Μέσερ κοντά στο Ντάρμσταντ, όπου κάποτε υπήρχε μία λίμνη και αποτελεί δείγμα προϊστορικού ζευγαρώματος, ανάμεσα σε δυο σπονδυλωτά ζώα.
Σύμφωνα με το iatropedia.gr, oι αρχαίες χελώνες πέθαναν ξαφνικά στη διάρκεια του σεξ και απολιθώθηκαν επί τόπου στη θέση του ζευγαρώματος.
Oσο για το πως κατέληξαν τελικά να απολιθωθούν; Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ίσως οι χελώνες ξεκίνησαν να κάνουν σεξ στα επιφανειακά ύδατα της προϊστορικής λίμνης, αλλά μετά αργά καταδύθηκαν σε βαθύτερα στρώματα, όπου τοξικά ηφαιστειακά αέρια που απελευθερώθηκαν στα νερά, όπως διοξείδιο του άνθρακα, τις σκότωσαν.
Τα ζώα, χωρίς να ξεκολλήσουν από τη στάση του ζευγαρώματος, θάφτηκαν στα ιζήματα της λίμνης και έμειναν έτσι για 47 εκ. χρόνια, δηλαδή μέχρι πολύ πρόσφατα, όταν και ανακαλύφθηκαν.
 Μία άλλη, λιγότερο πιθανή, θεωρία είναι ότι τοξικά κυανοβακτήρια του νερού ευθύνονταν για τον θάνατο των χελωνών.
Οι αρχαίες χελώνες (του εξαφανισμένου πια είδους Allaeochelys crassesculpta) είχαν μήκος περίπου 20 εκατοστών και οι θηλυκές ήταν λίγο μεγαλύτερες από τις αρσενικές.
Το συγκεκριμένα εύρημα θεωρείται ότι είναι το μόνο δείγμα στο παγκόσμιο αρχείο των απολιθωμάτων που έχει διασωθεί το ζευγάρωμα ακριβώς τη στιγμή της πράξης.
Στην περίπτωση των ασπόνδυλων, υπάρχουν πολλά δείγματα συνουσιαζόμενων εντόμων, που έχουν διασωθεί μέσα σε κεχριμπάρι ή σε ρετσίνι δέντρου.

http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger