E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Wonderland απάλυνε τη θλίψη της

Σάββατο 19 Μαΐου 2012



Φωτογραφίες με οδηγό την έμπνευση και τα παραμύθια

Μετά το θάνατο της μητέρας της Maureen από όγκο στον εγκέφαλο το 2008, η Kirsty Mitchell διοχέτευσε τη θλίψη της για την απώλειά της στο πάθος της για τη φωτογραφία. 



Πίσω από το φακό της κάμερας «γέννησε» τη Wonderland, έναν αιθέριο φανταστικό κόσμο. Η σειρά των φωτογραφιών άρχισε σαν ένα μικρό καλοκαιρινό πρότζεκτ αλλά εξελίχθηκε σε ένα δημιουργικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση.

«Η πραγματική ζωή έγινε για μένα δύσκολη κι έτσι συνειδητοποίησα πως άρχισα να αποσύρομαι σε μία εναλλακτική ύπαρξη μέσω της φωτογραφικής μου μηχανής», λέει η 36χρονη Βρετανίδα. «Αυτή η τάση φυγής αποτυπώθηκε στην ιδέα δημιουργίας μιας αφήγησης χωρίς λέξεις, αφιερωμένης στη μητέρα μου, η οποία θα μπορούσε να αναδεικνύει κομμάτια από παραμύθια που μου διάβαζε συνεχώς όταν ήμουν παιδί». 

Η Kirsty, που είχε σπουδάσει σχέδιο μόδας και ενδυματολογία, συνεργάστηκε με την hair και make-up artist Elbie Van Eeden. Και οι δύο δούλευαν την περίοδο εκείνη οπότε αφιέρωναν τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακά τους για να υλοποιούν τις ιδέες τους και να φωτογραφίζουν στα δάση γύρω από το σπίτι της Kirsty στο Surrey. 

Η Kirsty ανέπτυξε έναν βαθύ δεσμό και σεβασμό για τα τοπία όπου εργαζόταν και περιπλανιόταν και μέσω των φωτογραφιών της ήθελε να υπενθυμίσει και στους άλλους την ξεχασμένη μαγεία και ομορφιά. 

Ενθουσιάστηκε με τα αγριολούλουδα που άνθιζαν μόλις για λίγες εβδομάδες και περίμενε έναν ολόκληρο χρόνο για να φωτογραφίσει την εποχή που τα κοστούμια της ταίριαζαν με τα ζωντανά χρώματα της φύσης. 

Οι φωτογραφίες ήταν τόσο εντυπωσιακές που πολλοί πίστευαν πως είναι έργο του… ηλεκτρονικού υπολογιστή και πως τραβήχτηκαν σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ όλες οι τοποθεσίες είναι σε μικρή απόσταση από το Surrey.

«Το πρότζεκτ εξελίχθηκε στην προσωπική μας… παιδική χαρά», λέει η Kirsty. Έπειτα από τρία χρόνια επίμονης και ακούραστης δουλειάς, τα έργα της είναι σχεδόν έτοιμα και υπάρχουν σχέδια να εκτεθούν συνοδευόμενα από ένα βιβλίο. 

«Την ημέρα που θα δω το όνομά της τυπωμένο στο βιβλίο της Wonderland θα νιώσω πως τήρησα την υπόσχεσή μου σε μένα και στην πολύτιμη μνήμη της», καταλήγει. 
















http://www.newsbeast.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger