E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απίστευτες εικόνες από τον φωτογράφο που κατεβαίνει στους κρατήρες ηφαιστείων

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012


«Κάνει τόση ζέστη που κάθε σημείο του δέρματος το οποίο μένει εκτεθειμένο καίγεται επί τόπου αλλά... οι φωτογραφίες που βγαίνουν είναι τόσο τέλειες» λέει ο Μπραντ Λιούις για να εξηγήσει... την τρέλα του. Κι ας τον έχει φέρει πολλές φορές κοντά στον θάνατο.
Μπορεί να «λιώνει» από τους 1000 βαθμούς Κελσίου αλλά μένει εκεί, στην άκρη του κρατήρα, με την φωτογραφική μηχανή στο χέρι περιμένοντας την ιδανική στιγμή για την τέλεια λήψη της έκρηξης.
Ο 54χρονος Μπραντ Λιούις θεωρείται ακόμη και από τους πιο στενούς του φίλους... τρελός αλλά πολλές φορές καταφέρνει κάποιους από αυτούς να πλησιάσουν για να τον απαθανατίσουν ενώ εργάζεται στην καρδιά του ηφαιστείου.
Ο αγαπημένος του τόπος εργασίας τα τελευταία 20 χρονια είναι το Kilauea, ένα από τα πιο ενεργά κι επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου το οποίο βρίσκεται στη Χαβάη. «Είναι τόσο καταπληκτικά όμορφο. Με τόσο όμορφη δύναμη! Προτιμώ να δουλεύω μόνος αλλά καμιά φορά φωνάζω μερικούς φίλους να θαυμάσουν τη λάβα και να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες που να αποδεικνύουν πόσο κοντά στον κρατήρα δουλεύω», εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει ότι πάντοτε φορά κράνος, γάντια, ειδική στολή και έχει μαζί του μια συσκευή για την προστασία της αναπνοής.
«Πρέπει να κρατάω τα δηλητηριώδη αέρια μακριά... Οι θερμοκρασίες που επικρατούν μπορούν να λιώσουν την φωτογραφική μου μηχανή σε δευτερόλεπτα. Φανταστείτε τί γίνεται με το ανθρώπινο δέρμα. Ξέρω πως αν κάτι δεν πάει καλά θα το πληρώσω με τη ζωή μου, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ. Κάνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο», δηλώνει και... για του λόγου του το αληθές δείχνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του αγαπημένου του ηφαιστείου.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger