E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Disneyland χρωστάει 1,9 δισ. ευρώ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μάλλον το παραμύθι δεν θα έχει ευτυχή κατάληξη για το θεματικό πάρκο Disneyland του Παρισιού.

Τι και αν ο αριθμός των επισκεπτών ξεπερνά την φαντασία, αφου ανέρχονται στους 15,7 εκατομύρια τον χρόνο, τι κι αν πρέπει κανείς να πληρώσει τουλάχιστον 60€ για να ξανανιώσει παιδί στο πάρκο των 5.000 στρεμμάτων, η Disneyland του Παρισιού γιόρτασε χθες τα εικοστά της γενέθλια με 1,9 δισ. € χρέος.Αιτία είναι τα έξοδα για την συντήρηση και την διαρκή ανανέωση της Eurodisney.

Το δημοφιλές πάρκο φαίνεται να έχει πέσει θύμα της επιτυχίας του, αφού η τεράστια αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του, είχε το κόστος της. Ακόμη και η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση 50% μέσα σε έναν χρόνο, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι τα οικονομικά της είναι τόσο άσχημα που μπορεί να μην έχει ποτέ κέρδος.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επισκεψιμότητα εν μέσω κρίσης η Disneyland προσφέρει εκπτώσεις έως και 50%, ωστόσο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά μόλις 23 εκατομμύρια € τον περασμένο χρόνο. «Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι θα είναι υπερβολικά επιτυχημένη», είχε πει πριν από 20 χρόνια ο τότε πρόεδρος, Ρόμπερτ Φιτζπάτρικ.

http://www.radar.gr/news/parisi-i-disneyland-xrostaei-19-dis-eiro-1720.html
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger