E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Άντρες σπεύσατε για σεξ! Ποιου καρκίνου τον κίνδυνο μειώνουν 21 οργασμοί μηνιαίως;

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες, αφού προσβάλλει έναν στους έξι και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Επίσης ένας στους δύο άντρες θα παρουσιάσει συμπτώματα προστατίτιδας και ένας στους τρεις συμπτώματα καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Το σεξ -και ειδικότερα οι συχνές εκσπερματίσεις- μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Οι βασικές θεωρίες που αναπτύσσουν οι ειδικοί γύρω απ’ αυτό είναι δύο: ότι οι συχνοί οργασμοί ευνοούν την αποβολή επιβλαβών ουσιών και ότι η απομάκρυνση του σπέρματος επιτρέπει την ανάπτυξη νέων κυττάρων και αποτρέπει τη συσσώρευση των παλιών, τα οποία είναι πιο πιθανό να μεταλλαχθούν.

Όπως διαβάζουμε στο onmed.gr, μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνδρες ηλικίας 40-49 ετών που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα είχαν ως και κατά 22% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη νόσο συγκριτικά με όσους εκσπερμάτιζαν κατά μέσο όρο 4-7 φορές τον μήνα.

Ο καρκίνος του προστάτη συνήθως δεν εμφανίζει συμπτώματα, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η πρόληψη. Οι ειδικοί συστήνουν στους άνδρες μετά τα 50 και κυρίως σε όσους έχουν οικογενειακό ιστορικό να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, δηλαδή έλεγχο του PSA και δακτυλική εξέταση.

Αν ο γιατρός διαπιστώσει υπερπλασία, γίνεται μια σειρά άλλων εξετάσεων για να αποφασιστεί η κατάλληλη θεραπεία.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger