E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Υπάρχει ή …όχι ο Άγιος Βασίλης;

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Για άλλες οικογένειες «έρχεται» την παραμονή των Χριστουγέννων και για άλλες απόψε, παραμονή Πρωτοχρονιάς! Όπως και να έχει, τα περισσότερα παιδιά κάτω των 8 ετών πιστεύουν ότι κάποιος άλλος, πλην των γονέων, φέρνει τα δώρα και οι ενήλικες πρέπει να γνωρίζουν πως να διαχειριστούν την πεποίθηση αυτή!

Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας κ.Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει:

Κι ενώ κάθε χρόνο το παιδί σας τέτοιες ημέρες αγχωνόταν για το αν έλαβε το γράμμα του ο Άγιος Βασίλης κι αν θα του φέρει το δώρο που του ζήτησε, φέτος σας κάνει περίεργες ερωτήσεις..."Πώς προλαβαίνει να πάει σε όλα τα παιδάκια...","Αφού εμείς δεν έχουμε τζάκι, πώς θα μπει;".

Εσείς προσπαθείτε να του δώσετε κάποιες πειστικές απαντήσεις γιατί δε θέλετε να του στερήσετε το όνειρο, ωστόσο το παιδί σας έχει έντονες υποψίες...

Ο Άγιος Βασίλης είναι ο φίλος και ο σύμμαχος των παιδιών. Του ζητούν δώρα που δε μπορούν να τους τα προσφέρουν οι γονείς του κι εκείνος τους ικανοποιεί πάντα κάθε τους επιθυμία. Είναι ο λόγος που όλο το χρόνο είναι καλά παιδιά ώστε να μην τα ξεχάσει τα Χριστούγεννα. Είναι ένα πρόσωπο που αγαπούν, που τους δίνει χαρά και ελπίδα. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που είτε το μεγαλύτερο αδερφάκι, είτε στο σχολείο η δασκάλα είτε κάποιο άλλο μεγαλύτερο παιδάκι του αποκαλύπτουν ότι ο καλοκάγαθος γέροντας με την άσπρη γενειάδα δεν υπάρχει και τότε έρχεται σε εσάς και σας ρωτάει..

Σύμφωνα με την ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου, αν πείτε στο παιδί σας την αλήθεια με ένα τρόπο γλυκό και λόγια απλά, προσαρμοσμένα στην ηλικία του δεν πρόκειται να αναστατωθεί ή να πληγωθεί από την αποκάλυψη ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Όταν λοιπόν θα σας ρωτήσει "μαμά υπάρχει ο Άγιος Βασίλης", εσείς οφείλετε να του δώσετε μια ειλικρινή απάντηση. Αρχικά ρωτήστε το τι πιστεύει εκείνο και στη συνέχεια εξηγήστε του ότι παρόλο που δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι ένα μέρος της παράδοσης των Χριστουγέννων, ένα όμορφο παραμύθι και συμβολίζει την αγάπη και την προσφορά.

Ίσως είναι μια ευκαιρία να μάθετε στο παιδί αυτές τις δύο έννοιες προτείνοντάς του να ξεχωρίσει κάποια παιχνίδια που δε θέλει πια και να τα χαρίσει σε παιδάκια που δεν είχαν ποτέ την τύχη να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη...

http://www.iatropedia.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger