E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Για «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μίλησε σκοπιανός βουλευτής στην ελληνική Βουλή

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014



Άφωνοι έμειναν ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο προεδρεύων Ιωάννης Τραγάκης.
Άφωνους, κυριολεκτικά, άφησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη, σκοπιανός βουλευτής, ο οποίος μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποκάλεσε τη χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο λόγος για το βουλευτή από τα Σκόπια Χαϊρούλα Μισίνι ο οποίος στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ε.Ε., που διεξάγεται στην Ελληνική Βουλή, δε δίστασε να αποκαλέσει δύο φορές τη χώρα του ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Εκείνο όμως που μέχρι στιγμής προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση δεν είναι η στάση του σκοπιανού βουλευτή, δεδομένου ότι οι θέσεις του είναι γνωστές, αλλά η στάση των ελλήνων αντιπροσώπων κυρίων Βενιζέλου και Τραγάκη που είτε αγνόησαν, είτε δεν άκουσαν, είτε αιφνιδιάστηκαν από την τοποθέτηση του συναδέρφου τους και την άφησαν αναπάντητη.

Μάλιστα ενδεικτικό της έκπληξης που προκάλεσε η αναφορά του κ. Μισίνι ήταν ότι ακόμη και η μεταφράστρια «κόμπιασε» όταν επρόκειτο να μεταφράσει τα λεγόμενα του σκοπιανού βουλευτή.

Πάντως, λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση που του είχε απευθύνει ο κ. Μισίνι, αναφέρθηκε στα Σκόπια με το τυπικώς καθιερωμένο «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών επέρριψε στα Σκόπια την ευθύνη της μη ένταξης στην Ε.Ε., λέγοντας ότι δεν είναι μόνο η ονομασία το πρόβλημα αλλά και άλλα θέματα που εγείρουν άλλες χώρες, όπως ο αλυτρωτισμός, η συμμόρφωση στο διεθνές δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας.


Πηγή: http://www.skai.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger