E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Θέλουν να μας φάνε και το μεδούλι

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δεν τους φτάνει στους περίφημους δανειστές μας, ότι ρήμαξαν τη ζωή μας με τα προγράμματα λιτότητας και τα μνημόνια, ότι με τις εσκεμμένα λάθος επιλογές τους (για να μας κρατάνε αιχμάλωτους τις επόμενες δεκαετίες) κατάντησαν τη χώρα μας ζητιάνο και παρία της Ευρώπης, τώρα θέλουν να φάνε και το μεδούλι μας, ό,τι απόμεινε από αξιοπρέπεια, πλούτο και ρευστό στην Ελλάδα.




Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, η περίφημη Μπούντεσμπανκ, που είναι ουσιαστικά ο κεντρικός μοχλός του τρίτου μέλους της τρόικα, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε προχθεσινή οικονομική μελέτη της κάνει μία πρόταση που προκαλεί ήδη σοκ στην ευρωπαϊκή οικονομία, και ουσιαστικά διαλύει εντελώς το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.

Η πρόταση αυτή προβλέπει την εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου στους πολίτες των χωρών που απειλούνται με χρεοκοπία, προτού αυτές διασωθούν με κεφάλαια άλλων χωρών της ΕΕ.

Δηλαδή εφαρμόζοντας την αρχή της «ατομικής ευθύνης», η Μπούντεσμπανκ ζητάει οι φορολογούμενοι πολίτες κάθε κράτους που χρειάζονται δανεικά για να βγουν από την κρίση, να πληρώνουν από την τσέπη τους με όποιες καταθέσεις έχουν ή περιουσιακά στοιχεία, τα ελλείμματα του κράτους τους, πριν ζητηθεί η βοήθεια των άλλων κρατών της ΕΕ.

Δηλαδή καταργώντας την περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, οι Γερμανοί τραπεζίτες κυριολεκτικά θέλουν να λιώσουν ό,τι έχει απομείνει σαν περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων, αρπάζοντάς το και βεβαίως στο βάθος του τούνελ υπάρχει ο κεντρικός τους στόχος που είναι: αν θέλετε να σώσετε τις όποιες καταθέσεις σας, φέρτε τις στις πανίσχυρες γερμανικές τράπεζες, γιατί μπορεί ξαφνικά να κληθείτε να πληρώσετε εσείς από τα χρήματα που διαθέτετε τα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας σας.

Σ' αυτό το βρώμικο σχέδιο έχει ανάμειξη και το ΔΝΤ, το οποίο πρόσφατα σε ανάλογη έκθεσή του ανέφερε ότι θα χρειαζόταν να επιβληθεί και ένας φορολογικός συντελεστής περίπου 10% στα νοικοκυριά με θετικό καθαρό πλούτο, για να μειωθούν τα ποσοστά χρέους, όποιας χώρας στην ευρωζώνη ζητάει δανεικά ώστε να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν το 2007.

Με λίγα λόγια η Μούντεσμπανκ και το ΔΝΤ, τα δύο βασικά μέλη της τρόικα, θέλουν ο πολίτης με ό,τι του έχει απομείνει μετά από τα σκληρά μέτρα, να πληρώσει τα χρέη της χώρας του, πριν δοθούν νέα δάνεια από την τρόικα.



Read more: http://www.newsbomb.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger