E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Για να γλιτώσει 250,80 ευρώ ετησίως, «έκλεβε» ο Λιάπης!

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014


Στην πλήρη επιβεβαίωση των δημοσιογραφικών πληροφοριών που ήθελαν το Μιχάλη Λιάπη να αποκρύπτει το συνολικό εμβαδόν της κατοικίας του στο Καρπενήσι προκειμένου να γλυτώσει τα δημοτικά τέλη, προχώρησε ο Δήμος Καρπενησίου.


Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Δήμου, μετά από τον έκτακτο έλεγχο που διέταξε ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, επιβεβαιώνεται ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου του πρώην υπουργού είναι 233,05, ενώ κατά την τελευταία τριετία, τα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το αρχείο της ΔΕΗ, αντιστοιχούν μόλις σε 70 τμ.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ανακοίνωσης, ωστόσο, είναι ότι η διαφορά που προκύπτει από τη λαθροχειρία Λιάπη ανέρχεται σε 250,80 ευρώ το χρόνο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Καρπενησίου:

«Ο Δήμος Καρπενησίου αποτελεί προϊόν συνένωσης έξι πρώην Δήμων. Αποτελείται από την πόλη του Καρπενησίου, 49 χωριά και δεκάδες οικισμούς.

Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των οικονομικών του νέου Καλλικρατικού Δήμου, της χρηστής διαχείρισης και της εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων, εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί ελέγχους για διασταύρωση στοιχείων, αντιπαραβάλλοντας αφενός το μηχανογραφημένο αρχείο της ΔΕΗ -σύμφωνα με το οποίο γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών- και αφετέρου τις οικοδομικές άδειες των ακινήτων για τη διαπίστωση τυχόν παρεκκλίσεων.

Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται σε στάδια, ανάλογα με το μέγεθος των ακινήτων. Έχοντας ολοκληρώσει τους ελέγχους των ακινήτων τα οποία είναι μεγαλύτερα των 300 τμ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην παρούσα φάση, εξετάζουν ακίνητα που είναι δηλωμένα από 200 έως 300 τμ. Στο τέλος κάθε μήνα, διαβιβάζεται στη ΔΕΗ ηλεκτρονικό αρχείο με όλα τα στοιχεία που πρέπει να διορθωθούν. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι πως συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν προστεθεί 40.000 τμ, τα οποία υπολογίζεται πως αποφέρουν στο Δήμο πάνω από 70.000 ευρώ ετησίως.


Μετά το θέμα που ανέκυψε για το ακίνητο της οικογένειας Λιάπη, το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Χωριό, το Τμήμα Εσόδων του Δήμου προέβη σε έκτακτο έλεγχο, κατά παρέκκλιση της παραπάνω διαδικασίας, για τη διαπίστωση τυχόν αποκλίσεων.

Από τον έλεγχο του φακέλου της πολεοδομίας προέκυψε ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου είναι 233,05, ενώ κατά την τελευταία τριετία, τα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το αρχείο της ΔΕΗ, αντιστοιχούν σε 70 τμ, ήτοι προκύπτει μια διαφορά 250,80 ευρώ ετησίως. Ήδη έχει ενημερωθεί η ΔΕΗ, με έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου, στο οποίο ζητείται η επικαιροποίηση του σχετικού αρχείου. Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στις σύννομες διαδικασίες και θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα των παρελθόντων ετών».

Με άλλα λόγια, για να εξοικονομήσει το ένα δέκατο του εισιτηρίου που πλήρωσε για το ταξίδι στη Μαλαισία, ο κ. Λιάπης φέρεται να μη δίστασε να «κλέβει» το δήμο της ιδιαίτερης πατρίδας του.Read more: http://www.newsbomb.grShare this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger