E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πρόταση–ΣΟΚ για την ανεργία –Χωρίς μισθό θα δουλεύουν οι νέοι ως 24 ετών για ένα χρόνο!

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014


Μια απίστευτη πρόταση κάνει εμπειρογνώμονας του Κέντρου Προγραμματισμού Οικ. Ερευνών για την μείωση της ανεργίας. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ακόμη και κατάργηση του βασικού μισθού στους νέους, αλλά και τους επιδόματος ανεργίας

Άμισθη εργασία προτείνει για τους νέους ως 24 ετών ο εμπειρογνώμονας για να δοθεί έτσι ένα κίνητρο στις εταιρείες για να τους προσλάβουν. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά προτείνεται κατάργηση του βασικού μισθού για έναν χρόνο.
Παράλληλα προτείνεται να αντικατασταθεί και το επίδομα ανεργίας από τις γνωστές πλέον επιταγές πρόσληψης που παίρνουν οι άνεργοι για την πρόσληψή τους σε κάποια εταιρεία.
Παράλληλα προτείνεται ακόμη και… εξαγωγή ανέργων σε άλλες χώρες αφού οι ελληνικές επιχειρήσεις τώρα και στο μέλλον δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα προσλήψεων.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών η προτάσεις αυτές, μεταξύ άλλων ανήκουν στον εμπειρογνώμονα του ΚΕΠΕ Ι. Χολέζα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ειδικά στους νέους ξεπερνάει το 50%.

newsit



Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Ευσεβείς πόθοι των αφεντικών...
    Και ο εν λόγω κύριος ένας λαγός προετοιμασίας της κοινής γνώμης.
    Αλλά γιατί μας φαίνεται παράξενο, μήπως δεν έχουν ζήσει οι εργαζόμενοι ανάλογες καταστάσεις; Μήπως την εποχή της δουλοκτητικής κοινωνίας οι δούλοι είχαν μισθό; Μήπως την εποχή της φεουδαρχίας δεν δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί; Αλλά και σήμερα, εποχή του υπαρκτού καπιταλισμού, δεν έχουμε ανάλογες καταστάσεις. Όταν ο βασικός μισθός είναι 625 ευρώ και εργαζόμενοι στα πεντάμηνα είναι 450 ευρώ την διάφορα αυτή ποιος την καρπώνεται; Αλλά και όταν ο εργαζόμενος πληρώνεται 625 και ο εργοδότης έχει κέρδος από την επιχείρηση του, δεν είναι από την δημιουργία της υπεραξίας, δηλαδή της απλήρωτης εργασίας; Για αυτό μια είναι η λύση. Δεν έχουμε ανάγκη τα αφεντικά, οι επιχειρήσεις χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αφεντικά όμως μπορούν. Για αυτό και χρειάζεται κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων, σχεδιασμένη κεντρική οικονομία, εργατικός έλεγχος, λαϊκή εξουσία.
    Άντε και καλή μας δύναμη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger