E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πουλήσαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013



Kύριο θέμα έγινε απόψε στην Βουλή η αποκάλυψη του defencenet.gr  για παραχώρηση σε διωτική εταιρεία των πνευματικών δικαιωμάτων του εθνικού ύμνου σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Γιάννης Δημαράς και ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

Η ερώτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού. «Ο εθνικός ύμνος έχει εμβληματικό χαρακτήρα και αξία για κάθε έλληνα, όχι πολιτική εκμετάλλευση του» απαντά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, αλλά δεν απάντησε επί της ουσίας: Εχουν παραχωρηθεί στην Sony Music τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, όπως ισχυρίζεται το youtube.com ή όχι;.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζουν στην ερώτηση τους πως όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε ιδιωτική εταιρία η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα.

Η απάντηση του υπουργού Πολιτισμού, ήρθε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται κοινοτική οδηγία για την πνευματική ιδιοκτησία, τους καταλόγισε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης. Όπως σημείωσε, ο εθνικός ύμνος έχει εμβληματικό χαρακτήρα…. «ανήκει στην εθνική ολότητα μας, στο έθνος μας», και δήλωσε κατηγορηματικά ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη προστασία του ώστε να αποτραπούν γεγονότα που ενοχλούν τους Έλληνες.

«Εμείς έχουμε παρέμβει και ήδη οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναγνωρίσει ότι είναι δικό τους λάθος. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο εθνικός ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας και να μην έχομε τέτοια γεγονότα που ενοχλούν το σύνολο των Eλλήνων, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν» είπε, αλλά κανένας δεν κατάλαβε τι εννοούσε με το "ανεξάρτητα τη ψηφίζουν". Τι σχέση έχει αυτό με τον εθνικό ύμνο;.

Δεν απάντησε όμως θετικά: Έχουν παραχωρηθεί ή όχι στο youtube.com τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου;

Όπως αποκάλυψε το defencenet.gr οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ανεβάσουν στον ιστότοπο τους στο Youtube το δελτίο ειδήσεων το οποίο έκλεινε με τον Εθνικό Ύμνο.

Μόλις το βίντεο ανέβηκε, το Youtube έστειλε μια ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρεθούν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτραπεί στο YouTube να παίζει στην αρχή του βίντεο διαφημίσεις, προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί.

Και σε σχετικό ερώτημα το YouTube αποκάλυψε ότι τα δικαίωματα του ελληνικού Εθνικού Ύμνου ανήκουν στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών.

Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου όπως το YouTube, το iTunes, το Amazon κ.λπ, ενώ ανήκει κατά ένα μεγάλο μέρος στην Sony Music Entertainment.

Δηλαδή ο εθνικό μας ύμνος ανήκει στην πολεθνική εταιρεία Sony!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger