E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εμφανίζει κάποια σημάδια ο καρκίνος του μαστού;

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013


Ο πρώϊμος καρκίνος μαστού συχνά διαδράμει ασυμπτωματικός και η ανεύρεση του μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός τυχαίου ελέγχου που κάνει μια γυναίκα με αυτοεξέταση των μαστών της ή με εξέταση από το γιατρό της ή ακόμη και μετά από προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.

Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως ανευρίσκεται ένα άλλοτε άλλου μεγέθους ογκίδιο κάτω από το δέρμα το οποίο είναι ανώδυνο, υπόσκληρο ή κυστικής υφής και φαίνεται να συμφύεται με τους παρακείμενους ιστούς. Η ανεύρεση ενός μορφώματος με τέτοια χαρακτηριστικά θα πρέπει να κινητοποιεί άμεσα τη γυναίκα για αναζήτηση ιατρικής συμβουλής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε μόρφωμα στον μαστό είναι ένδειξη κακοήθειας.

Σε περίπτωση που εμφανίζονται συμπτώματα, αυτά συνήθως είναι ήπιου χαρακτήρα και συνίστανται στην αίσθηση ενός ξένου σώματος στο μαστό, ήπιο, βύθιο άλγος και τάση του υπερκείμενου δέρματος. Εάν το νεόπλασμα διηθεί τον υποδόριο συνδετικό ιστό ή το δέρμα, είναι δυνατόν να εκδηλωθεί με τη μορφή δερματικής φλεγμονής με ερυθρότητα του υπερκείμενου δέρματος, άλγος και ευαισθησία στην ψηλάφηση.

Η διήθηση του δέρματος μπορεί να δώσει στο δέρμα της συγκεκριμένης περιοχής την εικόνα «φλοιού πορτοκαλιού» (peau d’orange). Εάν υπάρχουν διογκωμένοι μασχαλιαίοι λεμφαδένες τότε μπορεί να εμφανιστεί ψηλαφητή ανώδυνη διόγκωση στην σύστοιχη μασχάλη. Τέλος, εάν υπάρχουν απομακρυσμένες μεταστάσεις, μπορεί να εκδηλωθεί και η ανάλογη συμπτωματολογία, πχ δύσπνοια κι εύκολη κόπωση λόγω πνευμονικών μεταστάσεων, ίκτερος από την εμφάνιση ηπατικών μεταστάσεων, οστικά άλγη λόγω οστικών μεταστάσεων, ζάλη, κεφαλαλγία και ίλιγγος σε εγκεφαλικές μεταστάσεις κλπ.

http://beu.com.cy/


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger