E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ιταλία: ΜΑΤ βγάζουν τα κράνη και ακολουθούν τη διαδήλωση (Video)

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013


Η μεγάλη κοινωνική αναταραχή που έχει ξεσπάσει στην Ιταλία έχει οδηγήσει σε κάποια ασυνήθιστα περιστατικά, όπως αυτό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Τορίνο.

Έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Πόρτα Σούζα ορισμένοι αστυνομικοί, αφού μπλόκαραν μια επίθεση περίπου 50 ατόμων στην εφορία του Τορίνο, έβγαλαν τα κράνη τους σε ένδειξη αλληλεγγύης. Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Μπολζάνο και τη Γένοβα.

Το συνδικάτα των αστυνομικών της Ιταλίας UGL, SIULP αλλά και ο αρχηγός του «Κινήματος των 5 αστεριών» Μπέπε Γκρίλο λένε ότι οι αστυνομικοί έδρασαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές.

Τα τελευταία 24ωρα οδηγοί φορτηγών, έμποροι και βιοτέχνες διαδηλώνουν στην Ιταλία κατά των φορολογικών βαρών που καλούνται να σηκώσουν. Τη Δευτέρα σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ στο Τορίνο.

Ένας γερουσιαστής από το Πεδεμόντιο, στο οποίο υπάγεται το Τορίνο, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας και προειδοποίησε ότι η κατάσταση «γίνεται πραγματικά κρίσιμη». «Αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με 150 άνδρες», είπε.

Η Τετάρτη θεωρείται κρίσιμη μέρα, καθώς κατά τη διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα δεν αποκλείεται να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Ρώμης.



Tags
http://www.topontiki.gr/



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger