E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Με τη μορφή του κατεπείγοντος η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013



Με τη μορφή του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές άρθρο θα κατατεθεί -πιθανότατα την Πέμπτη- το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. 

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του σώματος.

Σημειώνεται πως για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας (το καθεστώς προστασίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου), κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε ότι «υπήρξε κάποια περαιτέρω προσέγγιση, περιορίστηκαν οι διαφορές, ήρθε αρκετά προς την πλευρά μας η Τρόικα. Θα συνεχιστούν οι συνεννοήσεις και με την τρόικα (μέσω e- mails και τηλεφωνικά) και σε κυβερνητικό επίπεδο».

Η κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει (ακόμη και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - αν, και όπως αναφέρουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, δεν την προτιμούν) τη ρύθμιση για ένα έτος, με την εισαγωγή αντικειμενικών κριτηρίων (εισοδηματικά- περιουσιακά, αντικειμενικές αξίες, ύψος δόσης).

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, «αυτό που ενδιαφέρει την Τρόικα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, είναι η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

http://www.zougla.gr/


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger