E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νεώτερα και μαρτυρίες για τη λάμψη και το περιεργο φαινόμενο απόψε στον ουρανό της Κεφαλονιάς (upd)

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013



Το συμβάν ανακοινώθηκε στην Πυροσβεστική Κεφαλονιάς από κάτοικο του χωριού Μαυράτα της Νότιας Κεφαλονιάς, χωριό απέναντι από τη Ζάκυνθο.

Τα χωριά που άκουσαν ¨κάτι» είναι τα χωριά στα ορεινά της Νότιας Κεφαλονιάς.

Από το Πυργί έχουμε την εξής αναφορά

οσον αφορα τον μετεωριτη εγινε πολυ αισθητος στην περιοχη πυργι στην οποια ειμαι κ επισεις στον πορο οπου βρισκοταν ο πατερας μου ειχε θορυβο κ κουνηθικαν λιγο ..παντως εγινε αισθητο σε μεγαλο βαθμο ακομα και στο χωριο μου που απεχει πολυ απο τη θαλασσα κ ειναι πολυ ψηλα.

ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ

ημουν εξω εκεινη την ωρα στη βεραντα η νυχτα απο μαυρη εγινε μπλε ερχοταν απο Καπανδριτι εμοιαζε σαν φωτοβολιδα αλλα στο τελος εβγαζε φωτιες, και μετα απο 1-2 λεπτα ακουστηκε δυνατος θορυβος

ΒΛΑΧΑΤΑ

και εμείς τον ακούσαμε το θόρυβο ήταν αρκετά δυνατός.... τα κουφώματα του σπιτιού χτύπαγαν ..σα να έπεσε δυναμίτης κάπου εδώ κοντά .... τα βλαχάτα έγιναν φωτεινά σαν ήταν μέρα έγραψε μια φίλη!! !!!

Από τη Ζάκυνθο

εκανε τρομερο μπουμ και ολοι ψαχνομαστε να δουμε τι εγινε,νομιζαμε οτι βρονταει αλλα πολυ δυνατα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

εγω ειμουν μεσα στην θαλασσα απο τα δυτικα ηρθε και στα μεσα τησ θαλασσα εκανε τον κροτο.
πηγή

Καθησυχάζουν οι επιστήμονες

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά. Οι πρώτες πληροφορίες, αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο, καθώς και σε περιοχές της Ηλείας.

Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς

O Δρ. Φυσικής Γιάννης Κοπανάς ε κάθε επιφύλαξη μας ανέφερε ότι ενδεχομένως να είναι τμήματα ενός κομήτη που βρίσκεται σε κίνηση. Ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μια και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατα το πέρασμα κομητών».
πηγή

Σύμφωνα με σχόλια χρηστών του facebook το φαινόμενο το είδαν από την μισή Ελλάδα.

hellas-now


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger