E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

δεν θα γεράσετε ποτέ - Εξι μυστικά για νεανικό και λαμπερό δέρμα [λίστα]

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013


Πέρα από τις κρέμες και τις διαφόρων ειδών αισθητικές επεμβάσεις κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει για...πάντα νέα πρέπει να τηρεί με ευλάβεια κάποια πράγματα προκειμένου το δέρμα της να μοιάζει πάντα νεανικό και λαμπερό.

Τα έξι απαραίτητα βήματα που πρέπει μια γυναίκα να ακολουθεί διαρκώς για να διατηρεί το δέρμα της φρέσκο είναι τα εξής
Λήψη θρεπτικών συστατικών
Τζίνζενγκ, βιταμίνες και λιπίδια πρέπει να λαμβάνονται διαρκώς από τις γυναίκες άνω των 25 προκειμένου να αντιστασθμιθούν οι ζημιές που προκαλούνται στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο και την περιβαλλοντική μόλυνση αλλά και την αφυδάτωση που μοιραία επέρχεται.
Ενυδάτωση με νερό
Το μυστικό για απαλή, λεία επιδερμίδα είναι, φυσικά, η ενυδάτωση. Ετσι, ειδικά μετά τα 30 η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα κρίνεται αναγκαία. Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο έλκει και συγκρατεί το νερό στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Προστασία με αντιοξειδωτικά
Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στα κύτταρά και καταστρέφουν το κολλαγόνο που διατηρεί την επιδερμίδα νεανική και ελαστική. Τα μόνο που μπορούν να εξουδετερώσουν τη δράση τους είναι τα αντιοξειδωτικά. Τέτοια δράση έχον οι βιταμίνες Ε και C, καθώς και το πράσινο τσάι.
Προστατευτείτε από τον ήλιο
Ο ήλιος αποτελεί την πιο σημαντική αιτία γήρανσης της επιδερμίδας. Γι' αυτό, όποια κι αν είναι η ηλικία σου, μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου, ακόμη και το χειμώνα, που δε νιώθεις τόσο έντονα τις ακτίνες του ήλιου!
Περιορίστε το άγχος
Οπως η κούραση επιδρά στο κορμί έτσι επιδρά και στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιδερμίδα έχει το δικό της ενδοκρινολογικό σύστημα και παράγει ορμόνες, την κορτιζόλη και τις ενδορφίνες. Οταν κάποιος είναι αγχωμένος, τα επίπεδα της κορτιζόλης ανεβαίνουν και η διαδικασία της αποκατάστασης επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα την μείωση του κολλαγόνου και την έξαρση της φλεγμονής.
Αναπληρώστε το κολλαγόνο
Μετά τα 30 η επιδερμίδα δεν παράγει το ίδιο εύκολα το κολαγόνο με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητά της.
Πηγή: Shape


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger