E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΣΟΚ - Η αϋπνία οδηγεί τους άνδρες σε πρόωρο.....

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013


Νέα έρευνα φέρνει στο φως την άμεση σχέση της αϋπνίας με τους ανεβασμένους δείκτες θνησιμότητας στους άνδρες.

Η αϋπνία είναι η συνηθέστερη διαταραχή του ύπνου και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ερευνητές από το Νοσοκομείο BWH της Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι ορισμένα συμπτώματα της διαταραχής σχετίζονται με τον πρόωρο θάνατο στους άνδρες.

«Η αϋπνία είναι ένα συχνότατο πρόβλημα, ιδιαίτερα στον ενήλικο πληθυσμό, όμως η σχέση της με τον πρόωρο θάνατο δεν σαφής ήταν μέχρι τώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Yanping Li. «Η έρευνά μας δείχνει ότι οι άνδρες που αντιμετωπίζουν ορισμένα συμπτώματα αϋπνίας παρουσιάζουν 
αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου και άλλων συναφών παθήσεων.»

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η δυσκολία ύπνου και η κακή ποιότητα ύπνου είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως η ηλικία και η εκδήλωση χρόνιων παθήσεων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αϋπνία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου περίπου κατά 40%.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Circulation, το οποίο εκδίδεται από τον Αμερικανικό Σύλλογο για την Καρδιά, και υποδεικνύουν ότι η κακή ποιότητα του ύπνου αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για την καλή υγεία και τη μακροζωία. 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger