E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κάηκε χωριό για τον έρωτα ενός Χριστιανού με μία Μουσουλμάνα!

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο σπίτια που ανήκαν σε Κόπτες πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων σε ένα χωριό, με αφορμή την αποκάλυψη ότι ένας Χριστιανός της περιοχής διατηρούσε ερωτική σχέση με μια Μουσουλμάνα.

Οι ταραχές ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ντέιρ Μούσας, στην επαρχία Μίνια και συνεχίστηκαν το απόγευμα. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena ορισμένοι από τους κατοίκους έκαναν χρήση όπλων, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ο νεκρός, που είναι μουσουλμάνος, χτυπήθηκε από σφαίρα.

Άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η σύναψη ερωτικών δεσμών μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων προκαλεί συχνά αναταραχή στην Άνω Αίγυπτο, μια περιοχή της χώρας που φιλοξενεί μια σημαντική μειονότητα κοπτών. Οι κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου έχουν μπει στο στόχαστρο κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί χώροι λατρείας, εμπορικά καταστήματα και σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς δέχτηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν το καλοκαίρι, ιδίως μετά τα μέσα Αυγούστου, μετά την αιματηρή, πολύνεκρη καταστολή των διαδηλώσεων των ισλαμιστών που ζητούσαν την αποκατάσταση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Πηγή: matrix24.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger