E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΚΟΥΛΟ! Κατάφεραν να φορτίσουν κινητό με... αστραπή!!!

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013


Τη δύναμη της αστραπής χρησιμοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον για να φορτίσουν ένα κινητό τηλέφωνο, στο πλαίσιο πειράματος που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Nokia.

Σε μία μοντέρνα παραλλαγή της ιστορίας του τέρατος του Φρανκενστάιν, σχεδόν 200 χρόνια μετά τη συγγραφή της νουβέλας απ τη Μαίρη Σέλεϊ, οι επιστήμονες, σύμφωνα με το BBC, δημιούργησαν μία αστραπή μέσα σε εργαστήριο, χρησιμοποιώντας έναν μετασχηματιστή κ περνώντας 200.000 βολτ μέσα από κενό διάστημα 30 εκατοστών.

Όπως επεσήμανε ο Νηλ Πάλμερ, του εργαστηρίου υψηλής τάσης του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, τα κυκλώματα της Nokia κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το σήμα, επιτρέποντας τη φόρτιση της μπαταρίας.

«Η ανακάλυψη αυτή αποδεικνύει ότι είναι δυνατή η φόρτιση συσκευών με ρεύμα που περνά μέσα από τον αέρα, και αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς την κατανόηση μίας δύναμης της φύσης, όπως η αστραπή, κ το πώς δαμάζεται η ενέργειά της».

Όπως προειδοποιεί ωστόσο η Nokia της χρήστες κινητών τηλεφώνων, δεν είναι καλή ιδέα η δοκιμή ενός τέτοιου πειράματος στο σπίτι.

newscity1.net

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger