E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρχεται το τέλος του πληκτρολογίου – Το γάντι που γράφει στον αέρα!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013



Μία καινοτόμα δημιουργία μπορεί να σημάνει δια παντός το τέλος του πληκτρολογίου, ακόμα και του στυλό. Γερμανοί ερευνητές αποκάλυψαν ένα hi-tech γάντι που επιτρέπει σε όποιον το φοράει να γράφει στον αέρα. Επονομαζόμενο και «airwriter», το γάντι είναι ικανό να αντιληφθεί τις κινήσεις του χεριού και να αποδώσει στην οθόνη το γράμμα που σχηματίζει ο χρήστης του στον αέρα!
Το γάντι έχει ενσωματωμένους αισθητήρες που καταγράφουν τις κινήσεις του χεριού. Έπειτα, ένα ηλεκτρονικό σύστημα εντοπίζει σχετικά σήματα και τα μεταφράζει σε γραπτό κείμενο. Οι αισθητήρες είναι, επιπλέον, σε θέση ακόμα και να αντιλαμβάνονται πότε ο χρήστης του γαντιού δεν γράφει, αλλά απλά κουνάει τα χέρια του.
Οι δημιουργοί του airwriter δηλώνουν πως το γάντι μπορεί να εξαλείψει μία για πάντα τα πληκτρολόγια, ακόμα και τα στυλό. «Το γάντι χρησιμοποιείται για να γράφετε γράμματα στον αέρα, σαν να χρησιμοποιείτε ένα αόρατο κινητό ή ipad» δηλώνει ο Κρίστοφ Άμμα, φοιτητής του Πανεπιστημίου της Καρλσρούης που ανέπτυξε το σύστημα τεχνολογίας του.

http://www.koolnews.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger