E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τρως συνέχεια; Οι τακτικές που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις!

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013


Αν έχεις όλη την ώρα το νου σου στο φαγητό και πιάνεις τον εαυτό σου να τρώει συνέχεια, δεν θα πρέπει να απορείς κάθε φορά που βλέπεις το νούμερο της ζυγαριάς να ανεβαίνει προς τα επάνω.

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν τρώμε επειδή πεινάμε, αλλά για ψυχολογικούς λόγους.

Πιθανότατα λοιπόν, να ξεσπάς τα νεύρα σου στη σακούλα με τα τσιπς, να διώχνεις τη θλίψη σου με ένα κουτί σοκολατάκια και να περνάς το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση μασουλώντας ό,τι έχεις στην κουζίνα σου. Οι παρακάτω τακτικές θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις το ανούσιο φαγητό και να σιγά σιγά να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πάρε τσίχλες
Το μάσημα της τσίχλας θα κρατήσει το στόμα σου απασχολημένο όταν είσαι στο γραφείο ή βλέπεις τηλεόραση. Φρόντισε μόνο να είναι χωρίς ζάχαρη.

Πίνε νερό
Με το να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνεις το αίσθημα της πείνας και όταν συνδυάζεις το φαγητό σου με ένα μεγάλο ποτήρι νερό, τείνεις να τρως λιγότερο.

Φάε σαλάτα
Μία σαλάτα πριν το βραδινό, σού προσφέρει φυτικές ίνες, οι οποίες σε κρατούν χορτάτη. Έτσι, είναι πιθανότερο να φας μικρότερη ποσότητα φαγητού και να μην τριγυρίζεις στην κουζίνα βραδιάτικα.

Πιο μικρά μεγέθη
Πιο μικρά πιάτα σερβιρίσματος σημαίνει και λιγότερη ποσότητα φαγητού. Αν δεν μπορείς να περιορίσεις τα γεύματά σου, μείωσε τουλάχιστον τις μερίδες.

Φάε αργά
Απόλαυσε το φαγητό σου τρώγοντας αργά και μικρές μπουκιές. Το πιθανότερο είναι να σταματήσεις μόλις νιώσεις πλήρης.

Μοιράσου το φαγητό
Δεν μπορείς να αντισταθείς στην υπόλοιπη pizza, αλλά δεν σου πάει καρδιά να την πετάξεις; Πρόσφερέ τη στους γείτονες αν είσαι σπίτι ή στους συναδέλφους στη δουλειά. Θα σε δουν με άλλο μάτι!

Βούρτσισε τα δόντια σου νωρίς
Ένα καλό κόλπο για να αποτρέψεις τον εαυτό σου από το να ενδώσει σε μία μεταμεσονύκτια λιχουδιά είναι να έχεις βουρτσίσει τα δόντια σου. Η φρέσκια αίσθηση στο στόμα σου πιθανότατα να σε σταματήσει, όπως και η σκέψη ότι θα πρέπει να τα ξαναβουρτσίσεις.

Πηγή: http://www.treloi.gr/


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger