E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

5 μύθοι «αντιγήρανσης» καταρρίπτονται αμέσως

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Όλοι, ανεξάρτητα από ηλικία, γένος και κοινωνικό υπόβαθρο θέλουμε να έχουμε μία όμορφη εμφάνιση. Για το λόγο αυτό, είμαστε διατεθειμένοι (τουλάχιστον οι περισσότεροι) να δοκιμάσουμε κάθε κρέμα, συνταγή και «μυστικό ελιξήριο νεότητας» μας προτείνουν. Μήπως πρέπει επιτέλους να καταρρίψουμε τους μύθους περί αντιγήρανσης;
Μύθος 1ος: Μπορούμε να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες
Οι ρυτίδες στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με το ξηρό δέρμα, γι’ αυτό και η θεωρία, ότι μία καλή ενυδατική κρέμα μπορεί να τις εξαφανίσει, δεν είναι παρά ένας μύθος.
Οι ρυτίδες δημιουργούνται κατά κύριο λόγο από την έκθεση στον ήλιο, τις κινήσεις των μυών, την έλλειψη οιστρογόνου και την απώλεια λίπους, ενώ σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή τους παίζει και η κληρονομικότητα.
Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες απλά κάνουν το δέρμα να μοιάζει νεότερο και πιο ομαλό για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξαφανίζουν τις ρυτίδες.
Μύθος 2ος: «Έχω καλά γονίδια»
Τα γονίδια, που κληρονομεί ο καθένας από τους γονείς του σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς υπαγορεύουν ορισμένες πτυχές της διαδικασίας γήρανσης, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορούν να καθορίσουν τη διατροφή, τις συνήθειες που έχει ο καθένας στον ύπνο, το άγχος που τον διακατέχει και τις επιλογές που ακολουθεί στην καθημερινότητά του.
Άρα, μπορεί συνολικά, βλέποντας τους γονείς του κάποιος, να έχει μία γενική ιδέα του πως θα είναι όταν γεράσει, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς οι επιλογές του τρόπου ζωής του καθενός είναι εκείνες, που καθορίζουν σημαντικότατα τη διαδικασία γήρανσης.
Μύθος 3ος: Μπορούμε να «γυρίσουμε» το χρόνο πίσω
Το ανθρώπινο σώμα είναι μια περίπλοκη μηχανή και όπως όλες (οι μηχανές) με την πάροδο του χρόνου και την καθημερινή χρήση, φθείρεται. Η έλλειψη ύπνου, η κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, το κάπνισμα, η αδράνεια και η κακή διατροφή επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.
Αντίθετα, ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να οδηγήσει σε μία ομαλή διαδικασία γήρανσης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να την αποτρέψει.
Μύθος 4ος: Θεραπεία αντιγήρανσης
Η διαδικασία της γήρανσης ξεκινά αρκετά νωρίτερα από ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας. Το σώμα αρχίζει ήδη, να δείχνει τα πρώτα σημάδια γήρανσης στα 20 χρόνια, ακόμη και αν αυτά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.
Στα 30 χρόνια, τα επίπεδα των ορμονών αρχίζουν να μειώνονται και παρατηρούνται τα πρώτα «ίχνη»: το δέρμα δεν είναι τόσο φωτεινό και εύπλαστο, όπως ήταν κάποτε.
Η διαδικασία συνεχίζεται με πιο εμφανή σημάδια και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι μια καλή αντιγηραντική θεραπεία μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τις επιπτώσεις της γήρανσης.
Αυτό είναι δυνατό, αλλά μέχρι ένα σημείο, καθώς «μαγικά φίλτρα» δεν υπάρχουν και αρκετά από τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα της όποιας αντιγηραντικής θεραπείας, δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται.
Μύθος 5ος: Η διατροφή δεν επηρεάζει το δέρμα
Το δέρμα (οποιοδήποτε προϊόν αντιγήρανσης και αν χρησιμοποιεί κάποιος), στην ουσία τρέφεται από τα λιπαρά οξέα, τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά, που περιέχουν τα καθημερινά γεύματα.
Η καλύτερη διατροφή για το δέρμα και τη συνολική υγεία του οργανισμού, είναι εκείνη που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C συμβάλλουν επίσης, σε μία πιο νεανική όψη.

clickatlife
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger