E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου αν χτυπηθεί η Συρία από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε η ρώσικη βουλή

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013



Με ένα ψήφισμα που σίγουρα δεν δικαιολογείται από την διαφαινόμενη εκτόνωση της τακτικής, αλλά και διπλωματικής κατάστασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα της Συρίας, το ρωσικό Κοινοβούλιο απαντά στην ομιλία του προέδρου των Μ.Ομπάμα και προειδοποιεί για... ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων!

Το ψήφισμα υπογράφεται από τους 439 από τους 450 βουλευτές της Κάτω Βουλής και επικρίνει την ομιλία του προέδρτου των ΗΠΑ στην οποία ο Μ.Ομπάμα αναφέρθηκε στην ανάγκη "να υπάρξει στρατιωτικό κτύπημα στην Συρία για να μην μπορέσει να χρησιμοποιήσει πάλι χημικά όπλα ένας από του χειρότερους δικτάτορες του 20ου αιώνα" όπως χαρακτήρισε τον, οφθαλμίατρο στο επάγγελμα, πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Στην ανακοίνωση της ρωσικής Κάτω Βουλής επισείεται ο κίνδυνος "να εξελιχθεί η πυραυλική και αεροπορική επίθεση που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ και ένας αριθμός από άλλες χώρες κατά της ανεξάρτητης Συρίας σε πυρηνικό ολοκαύτωμα κάτι που είναι απαράδεκτο για την Συρία"!

"Η επίθεση στην Συρία περικλείει τον κίνδυνο πυρνικής και χημικής καταστροφής για ολόκληρη της περιοχή που θα προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων πολιτών και μια ανθρωπιστική καταστροφή"επισημαίνεται στην ανακοίνωση ("An attack against Syria could jeopardize nuclear and chemical security in the region and lead to more civilian deaths and, ultimately, a humanitarian catastrophe").

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται σε "πυρηνική καταστροφή" δηλαδή υπονοούν ότι μπορεί να υπάρξει χρήση πυρηνικών όπλων!

Είναι σαφές από την ανακοίνωση ότι "κάτι ανησυχεί την Μόσχα" στο όλο ζήτημα, παρά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή "τα πιστόλια έχουν μπει στις θήκες" και υπήρξε και μια πολύ καλή συνεδρίαση για την Συρία στον Αραβικό Σύνδεσμο όπου οι μεγαλύτερες αραβικές χώρες (Αίτυπτος, Αλγερία, Ιράκ κλπ) τάχθηκαν κατά της επέμβασης.

Στην Μόσχα θεωρούν ότι ο Μ.Ομπάμα "έκανε πίσω" γιατί δεν του έβγαινε η "αριθμητική" στο Κογκρέσο, ως απόρροια της άρνησης της κοινής γνώμης των ΗΠΑ να επιτεθεί η χώρα τους στην Συρία για να ... στηριχθεί εμμέσως η αλ Κάϊντα. Και ότι σίγουρα θα επιχειρήσει να επανέλθει.

 defencenet.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger