E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πως να διώξετε τα σημάδια της ακμής!

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013


Η ακμή ταλαιπωρεί ή έχει ταλαιπωρήσει στο παρελθόν τις περισσότερες γυναίκες, αφήνοντας τους αντιαισθητικά σημάδια και ουλές. 

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν τρόποι να τα εξαφανίσετε και βασίζονται σε φυσικά συστατικά που προσφέρει απλόχερα η φύση και που μπορείτε να βρείτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

- Το γνωστό σε όλους ελαιόλαδο που φημίζεται για τις ενυδατικές του ιδιότητες, μπορεί να μαλακώσει εις βάθος την επιδερμίδα σας και να διώξει τυχόν σημάδια και ερεθισμούς που έχουν προκαλέσει τα σπυράκια.

- Πολλοί άνθρωποι επίσης χρησιμοποιούν παγάκια για να ξεφορτωθούν τα σημάδια και τις ουλές της ακμής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίξετε τα παγάκια με ένα πανί και να τα τρίψετε στις προβληματικές περιοχές για 10 με 15 λεπτά. Κάντε το καθημερινά και θα δείτε πως αυτή η θεραπεία θα μειώσει την φλεγμονή στο δέρμα σας, κάνοντας τη να φαίνεται πιο ομαλή. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες της ακμής.

- Από την άλλη μεριά, η αλόη, που έχει την τιμητική της σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, φημίζεται για τις επουλωτικές και θεραπευτικές της ιδιότητες. Χρόνια τώρα θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά στην θεραπεία της ακμής, των πληγών και των ουλών.

- Τα ασπράδια του αυγού έχουν επίσης, πολύ ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες και επουλώνουν τις ουλές, κάνοντας τις σταδιακά λιγότερο ορατές. Είναι γεμάτα πρωτεΐνες και αμινοξέα, τα οποία μπορούν να μικρύνουν τους πόρους του δέρματος σας και να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων μαύρων στιγμάτων, ενώ παράλληλα θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή. Πάρτε λοιπόν ένα μπολ και ρίξτε 3 ασπράδια. Ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν μαρέγκα. Έπειτα, πάρτε με τα δάχτυλα σας λίγο υλικό και απλώστε το απαλά στο πρόσωπο σας, επικεντρώνοντας στα σημεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αφήστε το στη συνέχεια να στεγνώσει και περιμένετε μερικά λεπτά ακόμη. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

- Το μηλόξυδο πέρα από την βοήθεια που προσφέρει στην απώλεια βάρους, μπορεί να θεραπεύσει και την ακμή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλύνετε το πρόσωπο σας με σαπούνι, έτσι ώστε να απομακρύνετε τυχόν ρύπους και στη συνέχεια να απλώσετε για 30 λεπτά λίγο μηλόξυδο. Αφού λοιπόν το αφήσετε να δράσει για μισή ώρα, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

- Το αγγούρι μπορεί να μαλακώσει το δέρμα και να εξαφανίσει σταδιακά τα σημάδια της ακμής, γι’ αυτό και δεν είναι λίγα τα προϊόντα ανάπλασης της επιδερμίδας που το περιέχουν.

- Η πάστα σανταλόξυλου και ροδόνερου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια μάσκα προσώπου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας πάνω στις περιοχές με σημάδια και ουλές. Πιο συγκεκριμένα, το σανταλόξυλο έχει καταπραϋντικές και ψυκτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα σας. Για να την φτιάξετε χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σανταλόξυλου, λίγες σταγόνες ροδόνερου και λίγη γλυκερίνη, προκειμένου να πάρετε μια πάστα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε. Αφού λοιπόν ετοιμάσετε τη μάσκα, βάλτε τη στο πρόσωπο σας για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Πρόκειται για μια αποτελεσματικότατη μέθοδο για την αφαίρεση των σημαδιών της ακμής.

- Τέλος, το λάδι τεϊόδεντρου (tea tree), που θα βρείτε στα φαρμακεία και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, είναι θαυματουργό, αφού βοηθάει στην εξαφάνιση των σημαδιών της ακμής και αποτρέπει την επανεμφάνισή της.

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger