E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Άλλαξε χρώμα ιδιότητες και κατέκτησε την Αμερική

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013


Κατέκτησε την Αμερική. Σιγά σιγά κερδίζει το έδαφος στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων και δειλά δειλά εμφανίζεται και στην χώρα μας. Ο λόγος περί του μαύρου σκόρδου το οποίο στην κυριολεξία σαρώνει στο χώρο της γαστρονομίας κάνοντας τρελές πωλήσεις στο εξωτερικό. 

Μπορεί απέξω να δείχνει χαλασμένο αλλά περιέχει τις διπλάσιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες από το γνώριμο σκόρδο.

Άπαντες γνωρίζουν το κλασσικό άσπρο σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά. Πλέον κυκλοφορεί όμως στην αγορά και το μαύρο σκόρδο ,το οποίο «μαυρίζει» μέσω μιας πολύμηνης διαδικασίας ωριμάνσεως κάτω από ειδικές θερμοκρασίες.

Εκ πρώτης όψεως το μαύρο σκόρδο, περιβάλλεται από τα χαρακτηριστικά λευκά φύλλα του γνωστού σκόρδου. Όταν το ξεφλουδίσει κανείς φαίνεται χαλασμένο και σαπισμένο.Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών ουσιών που προκύπτει από τη διαδικασία της ζύμωσης του κλασσικού σκόρδου σε υψηλές θερμοκρασίες και κατάλληλη υγρασία για μήνες.

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους το μαύρο σκόρδο έχει τις ίδιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο και επιπλέον περιέχει σε μεγαλύτερες ποσότητες , την αλισίνη η οποία είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. 

Εξαιτίας του γεγονότος ότι απαιτεί πολλούς μήνες η ωρίμανση του περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης και στην ελάττωση του κινδύνου του καρκίνου. Την ίδια στιγμή έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιμικροβιακή, αντιβιοτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμυκητιασική δράση.

Παράλληλα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μειώνοντας την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τέλος θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας στην πρόληψη της γρίπης.

Γλυκό και εύγεστο

Χάρις στην διαδικασία της ζύμωσης στην οποία υπόκειται απαλείφεται από το σκόρδο η «βαριά» μυρωδιά και η δυνατή γεύση, κάνοντας περισσότερο εύγεστο. 

Στους ειδικούς γευσιγνώστες η γεύση του θυμίζει περισσότερο αποξηραμένα φρούτα με μια ελαφριά καπνιστή γεύση .

Πηγή : iatropedia.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger