E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απόφαση σοκ: Πετάνε έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες την Πάλη

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013



Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της κεντρικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που λήφθηκε στη Λωζάννη της Ελβετίας, να αποσύρει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 την Πάλη, ένα από τα πιο ιστορικά αθλήματα στην ιστορία των αγώνων.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου του 2013 να διατηρήσει το μοντέρνο πένταθλο που φαινόταν ως το επικρατέστερο για την κατάργησή του καινα αφαιρέσει τελικά την ελληνορωμαϊκή και την ελευθέρα πάλη ανάμεσα σε ένα κατάλογο 25 αθλημάτων.
Η απόφαση αυτή αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Associated Press, χωρίς ωστόσο να είναι οριστική.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει ένα άθλημα από το πρόγραμμα, ωστόσο θα πρέπει μέσα σε ένα χρόνο να αποφασίσει να προσθέσει στη θέση του ένα άλλο.
Να σημειωθεί ότι η Πάλη, η οποία περιλαμβάνει την ελευθέρα και την ελληνορωμαϊκή, έχει τις ρίζες του από πολύ παλιά και συγκεκριμένα από την έναρξή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, «Αυτή είναι μια διαδικασία ανανέωσης του προγράμματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά την άποψη του διοικητικού συμβουλίου, αυτό ήταν το καλύτερο πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020».
Και πρόσθεσε, «Η απόφαση λήφθηκε με μυστική ψηφοφορία κατά τη διάρκεια αρκετών γύρων, με τα μέλη της ψηφίζουν κάθε φορά για κάθε άθλημα ξεχωριστά αν πρέπει να συμπεριληφθεί στον πυρήνα. Τα στοιχεία δεν αποκαλύφθηκαν. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ δεν ψήφισε».
Στους περσινούς αγώνες του Λονδίνου η Πάλη φιλοξένησε 344 αθλητές και μοίρασε 11 μετάλλια στην ελευθέρα και 7 στην ελληνορωμαϊκή. Η Πάλη των γυναικών προστέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που έγιναν στη χώρα μας.
Ύστερα από την απόσυρση της Πάλης, μένει μια θέση κενή στην οποία ερίζουν αρκετά αθλήματα, όπως είναι το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, τα rollers, το καράτε, το σκουός, ηαθλητική αναρρίχηση και το wakeboarding. Αυτά τα αθλήματα θα ανταγωνίζονται για ένα χρόνο για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει το Μάιο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να αποφασίσει ποιο άθλημα ή σπορ θα ενταχθεί στην τελική ψηφοφορία που θα γίνει κατά τη σύνοδο της ΔΟΕ, ή τη γενική συνέλευση, τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Είναι εξαιρετικά απίθανο ότι η πάλη θα ψηφιστεί ξανά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την απομάκρυνση από το εκτελεστικό συμβούλιο.
«Η σημερινή απόφαση δεν είναι οριστική» δήλωσε ο Άνταμς. «Στην σύνοδο που θα γίνει το Σεπτέμβριο θα ληφθεί η τελική απόφαση», πρόσθεσε.
Τα τελευταία αθλήματα που είχαν αφαιρεθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το μπέιζμπολκαι το σόφτμπολ, όπως είχε ψηφιστεί από τη ΔΟΕ το 2005 και οριστικοποιήθηκε το 2008 πριν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Τα αθλήματα που αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα είναι το γκολφ και το ράγκμπι.
Η Έκθεση της Επιτροπής της ΔΟΕ ανέλυσε περισσότερες από τρεις δωδεκάδες κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων αξιολογήσεις όπως τα τηλεοπτικά νούμερα, τις πωλήσεις των εισιτηρίων, τους ελέγχους αντι-ντόπινγκ και την παγκόσμια δημοτικότητα, επισημαίνοντας διάφορες ενστάσεις για την Πάλη. Η τελική απόφαση ωστόσο πάρθηκε από το 15μελές διοικητικό συμβούλιο με βάση πολιτικούς, συναισθηματικούς και οικονομικούς παράγοντες.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger