E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αν ήσασταν καραγκιοζοπαίχτες σε ποιόν πολιτικό θα δίνατε το ρόλο του Χατζηαβάτη;

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Γράφει ο "okalosomylos"
Εμπνεόμενοι από το θέατρο σκιών σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε μια σειρά δημοσκοπήσεων, με θέμα “Καραγκιόζης και πολιτικοί”. Γι’ αυτή την δημοσκόπηση θα δανειστούμε τις φιγούρες του θεάτρου σκιών και θα αντιστοιχίσουμε με κάθε μία απ’ αυτές, έναν εν ενεργεία πολιτικό.

Στην πρώτη μας δημοσκόπηση τον ρόλο του Καραγκιόζη κέρδισε ο Παπανδρέου με 23% των ψήφων και μικρή διαφορά από τον Καρατζαφέρη που πήρε το 22% των ψήφων.

Συνεχίζουμε με τη δεύτερη δημοσκόπηση.

Αν ήσασταν καραγκιοζοπαίχτες σε ποιόν πολιτικό θα δίνατε το ρόλο του Χατζηαβάτη;
Ο Χατζηαβάτης

Ο τύπος του ραγιά που ζει ακόμα με την ανάμνηση τηςτουρκοκρατίας. Παμπόνηρος, ανήσυχος για όλα, αδύνατος, δειλός, κόλακας και γαλίφος, κυρίως απέναντι στους ισχυρούς. Προσποιείται τον μισοκακόμοιρο ενώ ο νους του δουλεύει και ειδικά στις βρομοδουλειές. Από την άλλη πλευρά, εκπροσωπεί τον τύπο του βιοπαλαιστή αστού. Το επάγγελμά του είναι τελάλης, μεσίτης και ταχυδρόμος που εκτελεί παραγγελίες του μπέη και του πασά. Ωστόσο είναι ευγενικός, αξιοπρεπής και αξιόπιστος. Οικογενειάρχης, αν και δεν παρουσιάζεται αυτό ποτέ στη σκηνή, είναι πιο μορφωμένος κοινωνικά από τον Καραγκιόζη και γνωρίζοντας καλύτερα τον κόσμο προσπαθεί πάντα να διορθώνει τον φίλο του ή να τον δασκαλεύει
.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger