E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ηθικος αυτουργος

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012



Γράφει ο "Μέσος Έλληνας"

Η χθεσινή έκταση των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ δυστυχώς και παρά τα αντιθέτως λεγόμενα δεν είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που είδαμε επεισόδια στα Ελληνικά γήπεδα. Κάθε Σαββατοκύριακο, γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων βίας αυξομειούμενης έντασης και την Δευτέρα μετράμε σπασμένα κεφάλια Αστυνομικών και οπαδών. Και αφού ακούμε και διαβάζουμε δακρύβρεχτες αναλύσεις επί αναλύσεων του φαινομένου της βίας των γηπέδων και δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση ξανάρχεται το Σαββατοκύριακο για να μετρήσουμε πάλι σπασμένα κεφάλια. Και ξανά πάλι απ’ την αρχή.

Οι Π.Α.Ε τα ρίχνουν στην Αστυνομία που «προκάλεσε», η Αστυνομία στους παράγοντες των Π.Α.Ε που δυναμίτισαν το κλίμα και στους δικαστές που αφήνουνελεύθερους τους συλληφθέντες, οι παράγοντες των ομάδων στους κυβερνώντες που επιτρέπουν την αδικία σε βάρος των ομάδων τους, η κυβέρνηση στους δημοσιογράφους και τις «οπαδικές» φυλλάδες που δυναμιτίζουν το κλίμα, οι δημοσιογράφοι σε όλους τους παραπάνω εκτός από τους εαυτούς τους και ο φαύλος κύκλος τελειωμό δεν έχει. Στο μεταξύ καινούριος αριθμός σπασμένων κεφαλιών προστίθεται στον προηγούμενο, και συνεχώς αυξάνεται ο συνολικός αριθμός τους. 

Κύριοι επιτέλους, ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Ποιανού μαγαζάκι είναι οι Π.ΑΕ; Των Αστυνομικών, των κυβερνόντων, των δικαστών, των δημοσιογράφων, των εφημερίδων ή των παραγόντων; Σε ποιόν ακουμπούν τον παρά τους για να μπουν στο γήπεδο οι χούλιγκαν των γηπέδων; Ποιός τους προσκαλεί στο μαγαζάκι του; Ποιος τους προμηθεύει εισιτήρια και ποιός χρηματοδοτεί τις εκδρομές τους (η να πω επιδρομές τους καλύτερα) ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό; Ποιος βγαίνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μιλά για το μεγαλείο του «κόκκινου», «πράσινου» και «κίτρινου» λαού; Ποιος χρησιμοποιεί τους οπαδούς ως προσωπικό στρατό για να μένει στο απυρόβλητο όταν καταπατά διατάξεις και νόμους;

Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες της πολιτείας, της Αστυνομίας και της δικαιοσύνης για την ανοχή του φαινομένου και την διαιώνιση του. Η θέσπιση σοβαρών νόμων από την εκάστοτε κυβέρνηση που θα τιμωρούν, η εφαρμογή τους από την Αστυνομία, του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους και η σκληρή τιμωρία από τους δικαστές που θα κληθούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία θα βοηθήσει στην εξασθένιση του φαινομένου της βίας. 

Όμως την μεγαλύτερη ευθύνη για την βία των γηπέδων φέρουν οι παράγοντες των ομάδων που υποθάλπουν τέτοια φαινόμενα και φτάνουν ακόμα και μέχρι τα δικαστήρια για να υπερασπιστούν εγκληματίες-επαγγελματίες οπαδούς. Μαζί με τους ιδιοκτήτες των οπαδικών εφημερίδων και των «δημοσιοκάφρων» που γράφουν σ’ αυτές, συστήνουν ένα αρραγές μέτωπο που βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και προσπαθούν να προστατέψουν οποιονδήποτε εγκληματία-οπαδό ανήκει στο δικό τους χρωματικό μπλοκ. Σ’ αυτούς ανήκει η ηθική αυτουργία των επεισοδίων και σε ένα διαφορετικό κράτος θα κάθονταν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τους φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων. 

Δεν μπορούμε να τους δικάσουμε, μπορούμε όμως να τους καταδείξουμε, να τους χλευάσουμε και να τους απαξιώσουμε.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger