E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι 7 πιο αστείοι θάνατοι στην Ιστορία!!!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι 7 πιo αστείοι θάνατοι στην Ιστορία...


Francis Bacon
Ένα από τα πλέον σημαντικά μυαλά στα τέλη του 16ου αιώνα. Πολιτικός, φιλόσοφος, συγγραφέας και επιστήμονας, φημολογείται ότι έχει γράψει και μερικά από τα έργα του Σαίξπηρ.
Πώς πέθανε: Προσπάθησε να παγώσει το κοτόπουλο αλλά πάγωσε αυτός.
Ένα απόγευμα του 1625, ο Μπέικον βλέποντας μια χιονοθύελλα, εντυπωσιάστηκε από την ιδέα ότι ίσως το χιόνι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση κρέατος.
Αποφασισμένος να το δοκιμάσει, αγόρασε ένα κοτόπουλο από ένα κοντινό χωριό, το σκότωσε και στη συνέχεια, στάθηκε έξω στο κρύο προσπαθώντας να γεμίσει το κοτόπουλο με  χιόνι και να το παγώσει. Το κοτόπουλο ποτέ δεν πάγωσε, αλλά πάγωσε ο ίδιος ο Μπέικον.


Horace Wells


Καινοτόμησε με τη χρήση της αναισθησίας στη δεκαετία του 1840
Πώς πέθανε: Χρησιμοποίησε αναισθητικά για να αυτοκτονήσει.
Αν και πειραματίζονταν με διάφορα αέρια κατά τη διάρκεια της έρευνας του για την αναισθησία, ο Wells εθίστηκε στο χλωροφόρμιο. Το 1848 συνελήφθη γιατί ψέκασε δύο γυναίκες με θειικό οξύ. Σε μια επιστολή που έγραψε από τη φυλακή, κατηγόρησε το χλωροφόρμιο για τα προβλήματά του, ισχυριζόμενος ότι είχε πάρει πολύ πριν από την επίθεση. Τέσσερις ημέρες αργότερα, βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Είχε προκαλέσει αναισθησία στον εαυτό του με το χλωροφόρμιο και ακρωτηρίασε τον μηρό του με ένα ξυράφι.


Tycho Brache


Σημαντικός Δανός αστρονόμος του 16ου αιώνα. Η έρευνά του επέτρεψε στον Ισαάκ Νεύτων να διατυπώσει τον περισπούδαστο «νόμο της βαρύτητας» 
Πώς πέθανε: δεν κατάφερε να πάει στην τουαλέτα εγκαίρως.
Τον 16ο αιώνα, θεωρούνταν προσβολή κάποιος να σηκωθεί από ένα δείπνο πρίν αυτό τελειώσει. Ο Brahe, που ήταν γνωστό ότι πίνει υπερβολικά, είχε πρόβλημα στην κύστη και δεν πήγε να ανακουφιστεί έγκαιρα. Έκανε τα πράγματα χειρότερα από την υπερβολική κατανάλωση ποτών στο δείπνο, και ήταν πολύ ευγενικός για να ζητήσει να φύγει με συνέπεια να σπάσει η κύστη του. και να πεθάνει αργά και οδυνηρά μετά απο 11 μέρες.


Αττίλας ο Ούνος
Ένας από τους πιο διαβόητους κακοποιούς στην ιστορία. Ο στρατός του Αττίλα κατέκτησε όλη την Ασία κατά το 450 μ.χ. από τη Μογγολία μέχρι το τελευταίο σημείο της ρωσικής αυτοκρατορίας, καταστρέφοντας χωριά και λεηλατώντας  τα πάντα στο πέρασμα του.
Πώς πέθανε: Είχε ρινορραγία τη νύχτα του γάμου του.
Το 453 μ.Χ., ο Αττίλας παντρεύτηκε μια νεαρή κοπέλα που λέγονταν  Ildico. Παρά τη φήμη του για την αγριότητα του στο πεδίο της μάχης, συνήθιζε να  τρώει και να πίνει ελαφρά κατά τη διάρκεια μεγάλων δεξιώσεις. Την πρώτη νύχτα του γάμου του, όμως, πραγματικά το έριξε έξω. 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπέστη μια αιμορραγία στην μύτη αλλά  μεθυσμένος όπως ήταν δεν το παρατήρησε. Πνίγηκε στο ίδιο του το αίμα και βρέθηκε νεκρός το επόμενο πρωί.


Jerome Irving Rodale


Ιδρυτής του  κινήματος της βιολογικής διατροφής, δημιουργός του περιοδικού «Βιολογική γεωργία και κηπουρική», και ιδρυτής της Rodale Press, μια μεγάλης εταιρείας εκδόσεων.
Πώς πέθανε: Στην εκπομπή «Dick Cavett Show», ενώ συζητούσε τα οφέλη των βιολογικών τροφίμων.
Ο Rodale, καυχήθηκε «Θα ζήσω μέχρι τα 100 εκτός αν με πατήσει κάποιος τρελός οδηγός οδηγός ταξί», ήταν μόνο 72, όταν εμφανίστηκε στο «Dick Cavett Show», τον Ιανουάριο του 1971. Αιτία θανάτου: καρδιακή προσβολή στην καρέκλα του. Η εκπομπή δεν βγήκε ποτέ στον αέρα.


Αισχύλος


Ο πολύ γνωστός Έλληνας θεατρικός συγγραφέας . Πολλοί ιστορικοί θεωρούν τον πατέρα της ελληνικής τραγωδίας.
Πώς πέθανε: Ένας αετός έριξε μια χελώνα στο κεφάλι του.
Ο Αισχύλος πέθανε σε ηλικία εβδομήντα χρόνων στο Γέλα κατά το δεύτερο ταξίδι του στην Σικελία. Μια εκδοχή από την ρωμαϊκή εποχή διηγείται ότι ένας αετός που είχε αιχμαλωτίσει μια βαριά χελώνα , την άφησε να πέσει πάνω στο φαλακρό κεφάλι του, παίρνοντάς το για πέτρα.


Jim Fixx


Συγγραφέας του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις «Complete Book of Running», το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε την τρέλα με το τζόκινγκ της δεκαετίας του 1970.
Πώς πέθανε: Μια καρδιακή προσβολή … ενώ έτρεχε!
Ο Fixx είχε επισκεφτεί το  Greensboro στο Βερμόντ. Κάποια στιγμή θέλησε να κάνει αυτό που λάτρευε. Βγήκε από το σπίτι του και ξεκίνησε λοιπόν το τρέξιμο. Ενώ είχε διανύσει μια πολύ μικρή απόσταση,έπαθε έμφραγμα.
Η αυτοψία αποκάλυψε ότι μία από τις στεφανιαίες αρτηρίες του ήταν 99% φραγμένη, μια άλλη ήταν 80% , και μια τρίτη 70% …. και ότι ο Fixx είχε άλλα τρία καρδιακά επεισόδια τις εβδομάδες πριν από το θάνατό του.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger