E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σπανια αραχνη εμποδιζει την ανοικοδομηση μια περιοχης στο Βελγιο!

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012


Πονοκέφαλο φαίνεται να έχει προκαλέσει στο δήμαρχο της βελγικής πόλης Λομέλ ένα σπάνιο είδος αράχνης, η αράχνη – πασχαλίτσα, η οποία...εμποδίζει την ανοικοδόμηση μια ολόκληρης περιοχής.
Η αράχνη – πασχαλίτσα ανακηρύχθηκε εξαφανισμένο είδος το 1896. Όμως το 2009, ανακαλύφθηκε στην βιομηχανική περιοχή της πόλης μια ολόκληρη αποικία του είδους η οποία είναι και η έβδομη στον κόσμο.
Οι Αρχές σχεδιάζουν την ανοικοδόμηση της περιοχής, ωστόσο οι περιβαλλοντικές οργανώσεις πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα εξαλείψει ολοκληρωτικά το είδος, που ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009 αν και τον τελευταίο αιώνα είχε εξαφανιστεί.
Η Βελγική Αραχνολογική Κοινωνία έχει προσπαθήσει να μεταφέρει τις αράχνες σε άλλες περιοχές, που θεωρούνται κατάλληλες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Η μητέρα αράχνη – πασχαλίτσα πεθαίνει αφού εκκολάψει τα αυγά της έτσι ώστε τα μικρά της να τραφούν από το σώμα της. Ωστόσο, αφού τραφούν, οι νεογέννητες αράχνες παίρνουν πάρα πολύ βάρος ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν με αποτέλεσμα να «εγκλωβίζονται» σε ένα σημείο.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν από την τοπική φλαμανδική κυβέρνηση να εμποδίσει την ανοικοδόμηση της βιομηχανικής περιοχής.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Λομέλ δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger