E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Βρέθηκε ο… πρόγονος του Spiderman!

Κυριακή 20 Μαΐου 2012


Η σαύρα Agama mwanzae αποτελεί ένα ιδιαίτερα σπάνιο είδος ερπετών που ανήκει στην οικογένεια Agamidae και ζει στην Τανζανία, τη Ρουάντα και την Κένυα. Βασικό χαρακτηριστικό του αρσενικού είναι το μπλε-κόκκινο χρώμα του σώματος, που παραπέμπει ούτε λίγο ούτε πολύ στο δημοφιλή ήρωα των παιδικών κόμικ Spiderman. 




Ζει πάνω σε βράχους ή ανάμεσα από τις πέτρες και τρέφεται με έντομα, ενώ αποτελεί εύκολο στόχο για τους εχθρούς της εξαιτίας του χρώματός της, σε αντίθεση με το θηλυκό που έχει καστανές αποχρώσεις.


Το εν λόγω είδος, που ζει πάνω από 15 χρόνια, αποτελεί αγαπημένο… κατοικίδιο για τους Βρετανούς, οι οποίοι δείχνουν να προτιμούν την Agama mwanzae λόγω της εντυπωσιακής διχρωμίας της που παραπέμπει στα χρώματα της στολής του Spiderman.


«Η σαύρα είναι ήδη sold-out στο κατάστημα και ομολογώ να πω ότι δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Όλοι οι πελάτες ζητάνε αυτό το είδος που μοιάζει να έχει… ντυθεί με το κοστούμι του Spiderman… Ειδικά όπως σέρνεται πάνω στο βράχο, η ομοιότητα σε ξετρελαίνει», λέει η Karen Baker, ιδιοκτήτρια γνωστού pet shop στη Βρετανία.






tsantiri
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger