E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Scooter E Concept

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012


Μηδενικοί ρύποι και βρετανικό DNA είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Scooter E Concept
Τα φλερτ εταιρειών αυτοκινήτου με τις μοτοσυκλέτες εμφανίζεται όλο και πιο συχνά. Όπως για τη ΜΙΝΙ που το ημερολόγιο της σχέσης της με τα δίκυκλα έχει μόνο λευκές σελίδες. Μέχρι που παρουσίασε το Scooter E Concept. Προς το παρόν είναι ένα ακόμη concept, καλοδουλεμένο, πρωτότυπο και με άποψη αισθητικά, ωστόσο ακόμη σε αναμονή να βρει το δρόμο για την πραγματική ζωή. Όταν εμφανίστηκε το 2010 στο Παρίσι, ο χρονικός ορίζοντας έλεγε ότι το 2012 θα ήταν έτοιμο για παραγωγή, αν η ανταπόκριση στην παρουσίασή του ήταν αρκούντως ενθαρρυντική.

Το 2012 ήρθε, όχι όμως και νεότερα από το E concept. Όμως οι καιροί το επιβάλλουν περισσότερο από κι την εποχή που παρουσιάστηκε. Το γνωστό κλασικό πλέον MINI του Αλέξανδρου Ισιγόνη σχεδιάστηκε τηνεποχήτης πετρελαϊκής κρίσης του 1950 με σκοπό να δώσει διέξοδο στην αστική μετακίνηση. Το ίδιο ισχύει και για το Scooter E που παρουσιάστηκε 10 χρόνια μετά την αναβίωση του ΜΙΝΙ και μάλιστα στον ίδιο τόπο, το Σαλόνι του Παρισιού. Για τους ίδιους λόγους, πλέον της οικολογικής παραμέτρου.



Ο ηλεκτροκινητήρας δίνει κίνηση στον πίσω τροχό και οι μπαταρίες είναι –αναμενόμενα- ιόντων λιθίου. Όμως τα σημεία ενδιαφέροντος δεν είναι τόσο τα κλασικά τεχνικά, όσο τα περιφερειακά. 

Η εκκίνηση και όλες οι λειτουργίες πραγματοποιούνται αφού εφαρμόσεις το smartphone τηλέφωνο στην ειδική υποδοχή στο ταμπλό. Λειτουργεί σαν το κλειδί του οχήματος, τον πίνακα ενδείξεων αλλά και για τον έλεγχο πλήθους λειτουργιών. Από GPS και την αναπαραγωγή ήχου μέχρι τηλέφωνο, εννοείται όλα αυτά με bluetooth. Μόλις το αφαιρέσεις παρκάροντας, το scooter E τίθεται εκτός λειτουργίας.






Σε τρεις χρωματισμούς με δικό του σκεπτικό ο καθένας, το scooter E δεν στοχεύει να γίνει ένα ακόμη οικονομικό και οικολογικό scooter αλλά και ένα μοντέρνο αξεσουάρ για τον οδηγό του. 

Νεανικό, προσεγμένο στην τελευταία του λεπτομέρεια, φροντίζει να παραπέμπει όσο συχνότερα μπορεί στο μητρικό ΜΙΝΙ. Από τον προβολέα και τους χρωματισμούς του σύγχρονου ΜΙΝΙ μέχρι τους τροχούς 11 ιντσών του κλασικού.

Σε νεανικό λαιμ, ή κλασικό βρετανικό σκούρο πράσινο ή ακόμη και μονοθέσιο σπόρ, προσθέτει στιλ και fan στους δρόμους. 



Η κεντρική κολώνα αλουμινίου που εκτείνεται από το τιμόνι μέχρι το πάτωμα είναι εμπνευσμένο από το MINI Countryman, ενώ πλήθος αξεσουάρ το συνοδεύουν. Από κράνος και ομπρέλα, μέχρι γυαλιά ηλίου και θερμός, όλα στα χρώματα του Scooter E. Αυτό το τελευταίο δε, είναι και το κερασάκι στην τούρτα, καθώς στο ειδικό ντουλαπάκι φιλοξενούνται δύο κούπες για να πιείτε τον καφέ σας. Το μόνο που δεν διευκρινίζεται είναι αν τον φτιάχνει κιόλας τον καφέ…



Όλα αυτά στο σχετικό βίντεο: 






http://www.newsbeast.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger