E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κινδυνεύει να την αποκεφαλίσουν επειδή είναι μάγισσα

Σάββατο 21 Απριλίου 2012



Στη Σαουδική Αραβία η θανατική ποινή στις μάγισσες είναι συνηθισμένη υπόθεση


Συνελήφθη μία γυναίκα από τη Σρι Λάνκα στη Σαουδική Αραβία, με την κατηγορία ότι έκανε μαγικά σε ένα δεκατετράχρονο κορίτσι. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail η γυναίκα απειλείται με αποκεφαλισμό, με την εσχατή δηλασή των ποινών.Ο πατέρας του κοριτσιού ισχυρίζεται ότι η κόρη του άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και αφύσικα, αφού πλησίασε την κατηγορούμενη στη διάρκεια οικογενειακής βόλτας στην αγορά του λιμανιού της πόλης Jeddah.



Ο άνδρας απευθύνθηκε στις αρχές, οι οποίες συνέλαβαν την γυναίκα. Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει γραπτός ποινικός κώδικας και οι δικαστικές αποφάσεις διαμορφώνονται κατά την κρίση των δικαστών που ερμηνεύουν τον ισλαμικό νόμο της σαρία. Η θανατική ποινή με αποκεφαλισμό είναι η συνηθισμένη πάντως ποινή που επιβάλλεται σε όποιον κρίνεται ένοχος για μαγεία.

Τον Δεκέμβριο του 2011 η Διεθνής Αμνηστία είχε καταδικάσει την πρακτική εκτελέσεων πολιτών με την κατηγορία της μαγείας. Από τις 76 θανατικές ποινές που εκτελέστηκαν εντός του 2011 οι δύο έγιναν για μαγεία.

newsbeast.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger