E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ελληνικό νησί αγόρασε εμίρης

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πριν από λίγες μέρες διέρρευσε ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ αγόρασε το ελληνικό νησί Οξιά στο Ιόνιο έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το θέμα δημοσιεύεται σήμερα και στην βρετανική Telegraph η οποία δίνοντας αναλυτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι το νησί ανήκε σε ελληνική οικογένεια της Αυστραλίας και η αξία του ήταν 7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο λόγω της κρίση και του υψηλού φόρου ακινήτων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το μέλος της βασιλικής οικογένειας που το αγόρασε έκανε παζάρι και το «έκλεισε» για 5 εκατομμύρια.
Επιπλέον η Telegraph επικαλούμενη το δημοσίευμα του «Vladi Private Islands» αναφέρει ότι «το ακατοίκητο νησάκι της Οξιάς είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για ανάπτυξη σε ορισμένα από τα 1.236 στρέμματά του. Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του νησιού προστατεύεται, ως μέρος του οικολογικού δικτύου Natura 2000 είναι δυνατό κάποιο τμήμα του νησιού ν' αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί.»
Εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας αρνήθηκε να σχολιάσει αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα περί αγοράς του νησιού ωστόσο επιβεβαίωσε ότι αγόρασαν συγκρότημα τεσσάρων υπερπολυτελών ξενοδοχείων στην Costa Smeralda.
Να σημειωθεί ότι το Κατάρ, με πληθυσμό 1,7 εκατ. ανθρώπους είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου φέτος σύμφωνα με το Forbes, χάρη στην τεράστια ποσότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger